Börsveckan redan slut och senaste inköp

Stockholmsbörsen har redan stängt för helgen och med det är årets första börsvecka avklarad. Har blivit en hel del köp som jag tänkte presentera här lite längre ner.

Året har börjat kostsamt. En missvisande vägskylt gjorde att jag flög som en vante med cykel och rev sönder mina svarta byxor som jag köpt på H&M. Byxorna kostade 200 kr. Ersättningsanspråk är redan inlämnat!

PS: Det är inte mina byxor på bilden. Gratis bilder finns att hämta på Pixabay

Sedan var jag oförsiktig och krossade glaset på min iPhone 5. Ny reparation kostar 799 kr, men har beställt ett reparationskit från eBay för ca 100 kr.

Nu åter till börsen. Det här har jag köpt senaste dagarna:

 

Som ni ser har jag köpt en del H&M. Många ser negativt på att det var länge sedan bolaget visade vinst men jag tror på en tillfällig dipp. HM har haft en stabil utdelning och varit lojala länge, självklart ökar jag när det ser dystert ut!

Diös Fastigheter hade emission och jag har via Avanza fått reda på att mina teckningsrätter kommer dyka upp 9:e januari. Kommer att nyttja dessa fullt ut.

Fortsätter att öka i Akelius också, trots rådande ränteklimat. Vill du veta mer om varför kan du läsa min artikel Varför ökar jag i preffar?.

Äger ni läsare något av ovanstående bolag och vad tror ni om framtiden?

Trots otur i livet känns det som om 2017 börjat bra. Har enorm tro till min strategi och det ska bli spännande att se utdelningsbollen komma rullande här framöver.

6 thoughts on “Börsveckan redan slut och senaste inköp

 1. Trist läsning, men hoppas du inte skadat dig.

  Jag själv ķöper en del i fastigheter nu och tror på branschen på lång sikt. Liksom H&M där jag köper lite varje dag känns det som. Industrivärden känns också köpvärt med deras substansvärde på ca 192 kr även om investmentbolag är knepiga att värdera ibland.

  1. Hejsan vardagsekonomen 🙂
   Nejdå, du kan vara lugn. Jag klarade mig bra men cykeln mådde sämre (dock reparerade jag den igår).
   Tycket du gör helt rätt i dina köp. På kort sikt kan stigande räntor som sagt missgynna fastigheter men på lång sikt så tror jag som du gör 🙂
   Fortsatt trevlig dag och lycka till med dina köp!

  1. Hej Investerarrookien och tackar för din värdefulla kommentar!
   Ajdå, sådant man inte vill ska hända när man optimerar sitt sparande. Förhoppningsvis börjar den fungera efter en natt ovanför elementet.

   Har nyss börjat kika in din blogg och den ser mycket intressant ut 🙂

   Hoppas på att du kommer fortsätta blogga om dina investeringar!

 2. Jag tror stigande räntor fått lite väl stor inverkan på kurserna på fastighetsbolag. De som driver dessa bolag har bra koll på sin lånestock och ser till att säkra räntorna tror jag. Tänkte komma med ett inlägg om just detta och en annan intressant aspekt. Får se om jag hinner idag.

  Allt gott!

  1. Hmm ja det är nog en väldigt bra poäng du har där. Oftast tror man ju att fastighetsbolag mår riktigt dåligt av högre räntor men det är som sagt inget nytt att räntorna stiger 🙂

Kommentera