Att hova hem vinst

Rubriken kanske lät drastisk, men det är nog inte lika eländigt som det låter.

Tanken var väl mest om det fortfarande är värt för mig att sätta in pengar varje månad till fonderna som jag hitintills har gjort. Mitt startskott till sparandet var ju när jag kom förbi Jan Bolmessons sida RikaTilsammans där han förklarar hur man kan gå tillväga om man vill bli rik på aktier över en lång tidshorisont.

Fonder är riktigt nice då du som sparare inte behöver lägga så mycket tid kring spekulationer om du har en bra spridning. Däremot trodde jag att aktiehandel skulle ta mer tid än vad det faktiskt gör.

Här är de största anledningarna till att jag funderar på att sälja:

  • Fonder är tråkigt
  • Fonder lämnar ingen utdelning varje år
  • Fonder tar ut en avgift (dock oftast inte så hög).

Jag som nu lägger ner mycket tid till aktier ser mig inte längre behöva spara i fonder. Hade dessutom varit kul att kunna pynta utdelningarna med 30.000 extra kronor, vilket min fondportfölj är värd nu.

Ska fundera lite till över det hela 🙂


Gratis bilder kan ni hitta på Pixbay samt MouseRunner

2 thoughts on “Att hova hem vinst

  1. Personligen är tiden jag lägger på aktierna en källa till glädje, med andra ord är valet enkelt för min del. Skulle intresset svalna så är det möjligt att “buffertsparande” i fonder till dess att energin tillbaka ett alternativ men i dagsläget känns det avlägset.

    Hur portföljen ska fördelas är inte alltid lätt, tycker det är bra att du funderar kring upplägget. Ingen brådska med ett sådant typ av beslut, låt det ta sin tid skulle jag säga 🙂

    //Humankapitalisten

    1. Näe precis! Lägger också ner otroligt mycket tid och tycker det är extremt roligt så ser egentligen inte varför jag har massa fonder. Var enbart i början jag valde att spara i det när jag var så pass osäker 🙂

Kommentera