Swedbank gör det igen! Skratta eller gråta?

Jag säger som Kurt Ohlsson skulle sagt:

Det där var bägaren som fick den sista droppen att rinna över

Som vanligt är jag otroligt ledsen att jag skriver massa skit om banken. Jag har varit kund i alla år och kanske är det bara jag som haft otur?

Min frustration började med det otroligt dyra pensionssparat jag haft via banken som faktiskt (tro det eller ej) innebar en negativ avkastning för mig på relativt lång sikt (10 år). Det hade alltså varit bättre för mig att ha pengarna under madrassen.

Har du inte läst det inlägget rekommenderar jag att du gör det (dock inget måste för fortsättningen).

 


 

Men det är en sak. Det handlar ju bara om pengar, eller hur? När däremot banken ser till att skapa oro och otrolig förvirring för ens förälder har vattnet redan runnit över bägaren. Och oj vad vattnet runnit över nu. Det till och med så jag funderar på om det finns något vatten kvar.

Vill inte gå in i detalj på vad som hänt men låt mig säga som så att Swedbanks misstag kostat mig väldigt mycket tid och kraft. Som vi vet är tid värt mer än pengar. Det är med vår tid som vi byter till lön.

 

Varför har jag då kvar Swedbank som bank?

Det är en mycket bra fråga. Som vanligt handlar det nog om lathet. Hur många av er går igenom försäkringar för att hitta det allra bästa? Man tar sig inte tid helt enkelt. Det blir bara ytterligare ett moment som man ska fixa i livets ekorrhjul.

 

Varför väljer jag då att köpa aktier i Swedbank fortfarande?

Swedbank är en väldigt liten post för mig och som ni vet har jag strategin att spara ett mindre belopp i många banker, dock inte allt för många. Nu är det däremot nära att byta Swedbank mot Nordea, trots att man självklart inte enbart ska titta på personliga referenser och erfarenheter i sina aktieval.

Men att gilla det man investerar i är en otroligt viktig grundpelare för mig, det ska gudarna veta (om det nu finns några).

 


 

Lite kuriosa

När jag var som mest irriterad på ett besök hos Swedbank sa jag faktiskt till hon jag pratade med att jag funderade på att göra mig av med mitt innehav i Swedbank. Hennes svar var kanske klockrent men inte det jag väntat mig:

Men då har du ju fått bra utdelning i alla fall!

12 thoughts on “Swedbank gör det igen! Skratta eller gråta?

  1. Antingen gör jag det eller så gråter jag. Då byter jag hellre bank faktiskt.
   Tusen tack för din kommentar Bous. Välkommen till bloggen!

 1. Byt. Det är fixat på ett par timmar max. Jag bytte från Swedbank till Skandia för den “vanliga” privatekonomin tidigare i år, alltså för lönekonto och räkningar.

  1. Och dom där 2 timmarna kommer bli så värda.
   Du ska veta att jag idag blev utskickad från banken för att mitt ärende tog för lång tid… förstå det ändå.
   Nu har jag skrivit ett långt mejl till banken. Får se om någon läser det.
   Kul att du kommenterar Fribiljetten, dina kommentarer är alltid välkomna ska du veta 🙂

 2. Jag blev också förbannad på Swedbank och gick in och sålde av min KF, flyttade resten till Avanza och lovade dem att inte ha något att göra med dem igen. Personalen var helt likgiltig inför detta! Sen bytte jag till SEB som sedan dess blivit mycket sämre så klart och så sitter jag fast där för att undvika deras “frivilliga” amorteringskrav som de infört för att se till att folk sitter still i båten och inte byter bank. När bankaktie skulle väljas valde jag därför SHB och hoppas att de behandlar sina kunder bättre än de jag varit kund hos. Nordea kändes faktiskt inte riktigt som ett rimligt alternativ pga det katastrofala ryktet. Klart det är känslostyrt och inte helt rationellt, men någonstans tror jag att företag som regelbundet behandlar sina kunder illa kommer förlora i längden. I fallet Swedbank tror jag faktiskt dessutom inte att jag haft otur med mina kontakter, de är nog sviniga helt enkelt.

  1. Hej igen och riktigt stort tack för din långa kommentar!
   Tycker det låter förnuftigt att du tar dig tid och byter för att hitta det bättre. Det är det enda sättet att faktiskt hitta den gyllene gruvan trots allt, om den nu finns.

   Har nog helt missat Nordeas dåliga rykte, men det kanske finns där ute 🙂 Själv tycker jag att det är rätt dåligt klimat kring Swedbank.

   Däremot så var ju Swedbank för en tid sedan rätt schysta och betalade en liten ersättning till oss som en gång hade problem att använda våra kort p.g.a. att deras tjänster legat nere. Så allt är väl inte värdelöst, men mycket är det.

   Man blir nog besviken på ett eller annat sätt vart man än vänder sig 😀

 3. byt bank men behåll aktierna,swedbank lurade mig också på liknande sätt men det var inte riktigt lika dyrt men fonden gav i princip ingen avkastning,kunde lika gärna haft pengarna i fickan,men man lär sig.
  jag tog alla papper på huset och gick till nordea och det ångrar jag inte en sekund,de fixar allt.

  1. Halloj Robin och du ska ha tack för din kommentar!
   ja helt galet. Man säger ju ung och dum och det stämde väl överens för mig. Just att jag tänkte i de banor som man nu inte förstår hur någon ens kan tänka: “Ja visst är det hög avgift, men då sitter det någon som verkligen kan investera mina pengar där bakom”.
   Tack för tipsen om Nordea. Just Nordeas lokal där jag är född och uppvuxen ser vedervärdig ut och det känns som den inte alls hängt med i svängarna. Bara en sådan liten sak har fått mig att se ner på banken under längre tid. Men det är en fantastiskt bank, det råder det nog inga tvivel om.

Kommentera