Dags att handla Kopparbergs nu?

Har funderat rätt länge nu på att ta in Kopparbergs B (länk till bolaget på Avanza) i portföljen. Var ett bolag som jag fick upp ögonen för via Utdelningsstugan som också satsar på att bygga en utdelningsportfölj.

Utdelningsmässigt är bolaget intressant då utdelningen höjts under lång tid. Däremot har ju kursen också stigit under lång tid och utdelningen brukar ju vara ett resultat av stigande aktiekurs.

Källa: börsdata.se

Kursmässigt ser det också attraktivt ut då bolaget fått ta en hel del stryk på senare tid. Många pratar om riktkurser betydligt lägre än dessa nivåer men det är givetvis svårt att förutse.

Tycker att bolaget verkar vara hållbart och levererar bra resultat, vilket är det viktiga. Egentligen är det emot mina principer att prata “köpvärda kurser”. Är ett bolag fint så kommer ens investeringar att löna sig i det långa loppet. Har exempelvis köpt på ATH (all time high) tidigare med bra resultat.

Däremot är det ju alltid roligt att kunna gå in i ett bolag till en mer attraktiv kurs.

Får som sagt se om det blir att ta in ett par aktier i bolaget senare under dagen 🙂


 

Tog en titt i deras sortiment nyligen och inser att jag köpt mycket på Systembolaget tidigare som jag inte vetat varit Kopparbergs. Rätt kul 🙂 Om jag plockar in bolaget kanske det är värt att börja välja ut dessa nästa gång det vankas fest.

Däremot minns jag att man druckit rejäla mängder Kopparbergs Päron i sina dar, så där har man ju dragit sitt strå till stacken.

 

9 thoughts on “Dags att handla Kopparbergs nu?

  1. Hej Pengaregn!
   Riktigt kul att se dig här 😀 Fantastisk blogg du har för övrigt.
   Tycker också att den fått mycket stryk och hur mycket jag än letar så förstår jag inte varför.
   Alla som ökat nu under nergången kommer säkert inte att misströsta däremot. Efter regn kommer (oftast) solsken 🙂

 1. Intressant köpfundering!

  Då är vi nog två som inhandlat Kopparbergs ovetandes på Systembolaget 🙂

  Är nybörjare och uppskattar att läsa om hur andra mer erfarna tänker kring investeringar. På tal om utdelningar så får jag mina första nu i mars, skoj!

  Mvh
  Miljonärigen

  1. Halloj!
   Härligt att höra att du försöker följa med bland bloggar för att lära dig mer, det var också så jag började min resa för länge sedan 🙂
   Grattis till första utdelningen och enormt mycket lycka till på din reda framöver.
   //KTM

 2. Sålde mitt innehav på 211:- Det mesta är upplagt för en kalldusch i maj när resultatet för q1:an presenteras. Tror att de flesta underskattar hur valutadriven vinsttillväxen är, trots att VD kommunicerat detta vid flera tillfällen.

  1. Hej påskharen och tackar för kommentaren 🙂
   Var ju ändå ett rätt bra sälj med tanke på att kursen står i 201 nu. Är nog som du säger att det kan bli en eller två större dippar till, men i långa loppet tror jag ändå att man kan få ut fin avkastning om man går in nu.

Kommentera