Cloetta – en bra investering

Ett bolag som för mig varit en riktigt bra investering är Cloetta.

Har ännu inte blivit någon utdelning från bolaget men den första trillar in nu i april. Trots det står avkastningen idag på +1303 kr och utgör faktiskt ett av bolagen som genererat mest.

Frågan är däremot om Cloetta platsar bra i en utdelningsportfölj? Direktavkastningen är ju på blygsamma dryga 2%, vilket är väldigt lågt jämte andra bolag i portföljen. Men vi måste komma ihåg att bolaget faktiskt höjde utdelningen med hela 50% senast.

Deras senaste inköp av Karamell Kungen tror jag har riktigt god potential att gynna Cloetta. Det verkar också marknaden trott om vi kikar på hur kursen nyligen stack iväg…

Jag ska väl inte yttra mig om huruvida bolaget är köpvärt för nuvarande kurs. På Avanza ser jag att P/E talet är -53, vilket också är lite intressant. Det man bör komma ihåg är däremot att bra bolag tenderar att sällan bli riktigt billiga.

Blir nog att köpa lite mer Cloetta nu efter lönen trillat in på kontot.

Äger ni också Cloetta?

6 thoughts on “Cloetta – en bra investering

 1. Äger också Cloetta och är upp 20%, så hittills ett väldigt bra köp på den fronten. Jag tänker låta dem hänga kvar som en mindre post i portföljen, behöver se vad de kan åstadkomma med sina utdelningar över tid (och att direktavkastningen vandrar uppåt).

  1. Låter som ett bra förslag i mina öron 🙂
   Problemet är väl när man tänker att man inte ska köpa mer för att det skulle kunna vara högt värderat. Då får man inte vara med på ev. uppgång heller.

  1. Ja har varit lite samma för mig. Det känns ju inte så roligt att fylla på i innehav som går riktigt bra av någon anledning 🙂 Är ju egentligen inte så man ska tänka.

 2. Jag äger inte Cloetta, men tror som du att det kan vara en bra aktie – åtminstone kortsiktigt. Det är ingen bra utdelningsaktie och jag tror att godis får det svårare i framtiden, även om kvalitétsgodis förmodligen kommer att klara sig bra.

  1. Hehe ja i framtiden så blir det nog bara värre och värre med nyttigheter och folk kommer nog vilja stå emot raffinerat socker i största möjliga mån. Det är givetvis en lång process och än så länge fortsätter Cloetta att sälja för fin maskin 🙂
   Tackar för kommentaren!

Kommentera