Uppföljning – mina kostnader

Taaaack! Till alla er som tog er tid att läsa och begrunda mitt senaste inlägg om mina fasta utgifter. Blev en hel hög med användbara tips som jag har tänkt att försöka fundera över och applicera nu under nästkommande månad.

Missade du inlägget eller är ny på min sida så är det inlägget under detta jag syftar på

Här kommer lite tänkvärt från de som kommenterat:


sparosverige.blogspot.se

Varför betala så mycket i kortavgift som jag gör?

Kommentar: ja det är en mycket bra fråga! Jag har lovat mig själv att ta en rejäl funderare kring om det verkligen är värt att betala något för sitt kort nu när man verkar kunna tjäna pengar på det i stället. Vissa verkar ju kunna få poäng, flygresor eller till och med få träffa kungen med sina kort liksom!

Är det värt att ha tandförsäkring?

Kommentar: Har aldrig snusat eller rökt så försäkringen är rätt billig för mig. Försäkringen innebär att jag får en gratis undersökning vartannat år samt en gratis tanstensborttagning en gång vartannat år. Även om det växer mer tandsten på mig än i Bolidengruvan så tror jag att det kanske inte kommer vara värt i slutändan. Tryggheten är däremot skön. Ramlar jag med cykeln och ser ut som ett kärnkraftverk i munnen är det helt klart värt!

 


vardagsekonomi.blogspot.se

Samla försäkringarna för högre rabatt?

Kommentar: Mycket bra tips! För en som orkar lägga ner tid är detta ultimat. Måste även samordna med sambon givetvis, då hon ska ha sin röst hörd. Tänk vad det kan spara in pengar på ett helt liv.

 


medelsvensk.blogspot.se

“Bara skatt på min bil är 5k om året men du kanske har skattefriad miljöbil eller vetteranare? Du har inte räknat på service eller däck heller?

Kommentar: Självklart ska man räkna på service och däck. Lämnar däremot aldrig in min bil på service utan fixar det själv då det inte tar särskilt lång tid. Alla problem som uppstår försöker jag dessutom fixa själv, men det kan ta desto längre tid. Kontentan blir väl att inte äga en bil där du inte ens kan byta en lampa själv 🙂

 


slimis.blogspot.se

Ytterligare ett tips om att jag ska skaffa billigare bankkort

Kommentar: Det här verkar verkligen vara det område där skon klämmer som hårdast. Kommer nog att slopa mitt kort så fort som möjligt.


 

Kanske blir att sätta upp ytterligare ett mål till 2017 där målbilden då skulle vara att på något praktiskt och greppbart vid optimera mina fasta utgifter.

Kom ihåg att vi på kort sikt har svårt att förändra saker som exempelvis pengar som varje månad kommer in på kontot. Att däremot optimera dina utgifter kan du arbeta med redan idag.

4 thoughts on “Uppföljning – mina kostnader

 1. Det här med försäkringar är lätt att glömma. Livförsäkring kostar inte många kronor i förhållande till vad utbetalningen blir om det tråkiga inträffar. Jag betalar gärna den pengen varje månad för att veta att min fru och barn kan leva ett gott liv ändå om jag skulle avlida.

  Funderar på ett inlägg om försäkringar. Vore kanske på sin plats? Saknar fortfarande råd om hur lösa min bilskuld. Tipsa gärna.

  Allt gott

  1. Vad det gäller försäkringar tror jag man måste avgöra själv vilken risk man vill ta. Vad är fördelen/nackdelen med försäkringen? Jag kommer tex aldrig att ta en livförsäkring. Som det ser ut idag har jag inga lån på bostad och en aktieportfölj på över en miljon. Dör jag får dom nöja sig med det. Skulle det dock vara så att min familj skulle få problem med kostnader för begravning kan en livförsäkring vara bra. Jag kan säga att jag tar mer risk än de flesta andra när det gäller försäkringar. Enda jag har är en trafikförsäkring till min bil. Det ingår även en försäkring mot vattenskador i min bostadsrättsavgift. Jag är inte med i Akassan eller facket. Förhoppningsvis ska mina utdelningar kunna ge mig ett visst skydd i framtiden. I och med att jag skippar dessa utgifter byggs portföljen snabbare. I portföljen försöker jag istället välja mera defensiva bolag med mindre risk. Blir jag sjuk en dag eller väljer att jobba mindre eller inte alls är det tänkt att pengarna ska jobba istället. När det gäller tandläkaren tar jag ett besök varannat år. Tar endast bort lite tandsten. Så länge allt känns bra i munnen skippar jag rutinkontrollen. Med tsndvårds bidrag har jag för mig att det kostar drygt 100kr. Kan tilläga att jag aldrig haft ett hål och är 33 år så jag har haft tur med tänderna. Hoppas du finner ett billigare bankkort. Du kommer inte att ångra dig. Mvh Slimis

   1. Hej Slimis och tack för en mycket läsvärd kommentar!
    Tycker precis som du att man nog inte ska överförsäkra sig bara för att. Visst kan det vara nice att ha exempelvis bergning och hyrbilsförsäkring om det skulle gå eländigt för en ute på vägarna, men vad är då den risken?
    Vi tar ju dagligen risk ute på börsen och kan vi som du säger ta pengarna för att öka vår framtida avkastning är nog det ett bättre alternativ.
    Att du har försäkring för vattenskador tror jag däremot är rejält sunt! Det kan nog bli sjukt dyrt om man väl råkar ut för det.
    Ha en fortsatt trevlig söndag!

  2. Ja visst är det lätt att glömma. Pappa hade ju en livförsäkring nu innan han dog men då han var rätt gammal blev det inte mycket pengar alls till efterlevande. Det är väl så det är uträknat. Dör man innan 40 kan det som du skriver bli en bra slant som man inte vill undvara.
   Ja gör gärna det! Tryck gärna på att man som efteranhörig måste vara noga att kolla om det finns någon försäkring. Pappas försäkringsbolag hörde aldrig av sig och det var snudd på att vi gick miste om den lilla pengen som blev utbetald.

Kommentera