“Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen”…eller?


 

Då går det även för oss som inte anmält digital brevlåda att se Inkomstdeklaration 1 och därigenom också se vad vi ska få tillbaka eller betala.

Se Inkomstdeklaration 1 via denna länk

Satt bara för några dagar sedan och funderade över hur mycket man egentligen inte vet om deklarationen. Många vet ju att det exempelvis går att dra av ett visst belopp för sin arbetsresa om den överstiger ett viss belopp, men vad kan man mer dra av?

Exempelvis hörde jag av en kollega för en tid sedan att man kan dra av för ev. dubbel hyra som man blir tvungen att betala. Det här är ju något som drabbar mig och sambon nu vid flytt och något som man borde kolla upp lite extra.

115 kr tvingar jag betala i år, vilket var mindre än vad jag tänkt. Tack och lov har jag använt bloggens inkomst till att främja bloggen själv och i sådant fall klassas det som hobbyverksamhet. Och det är just vad jag ser bloggandet som, en hobby.

Sambon får tillbaka dryga 3000 kr hon, men då sparar hon inte heller i ett schablonbeskattat konto som du betalar skatt för varje år.

En sak är i alla fall säker. Hade jag inte varit med i Svenska kyrkan så hade siffrorna nog visat blått i stället och jag hade fått tillbaka en slant. Men då får man hoppas att jag och portföljen får en plats i himlen när den tiden kommer.

Blev det positivt eller negativt utfall för er i år?

 

6 thoughts on ““Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen”…eller?

 1. Hejsan!
  Härlig utdelning ändå. Du har inte skattat extra antar jag?
  Har inte räknat ut hur mycket jag betalar i skatt för mina innehav ännu, men det finns ju kalkylatorer för det 🙂
  Stort grattis till återbäringen i alla fall

  1. WOW! Det var inte illa det inte. Minns att under den tiden jag pluggade så fick jag tillbaka rätt mycket. Men efter det har det i princip varit +/- 0. Kanske är värt att betala in lite extra för att få tillbaka eller om inte annat se till att man inte får restskatt för sitt ISK

 2. Tillbaka 12,5 KSEK enligt deklaration. Landar väl på ca 20 när avdrag är gjorda.

  Det är inte avdrag för dubbel hyra som inträffar pga flytt som är avdragsgillt! Det handlar om dubbelt boende, dvs du har ett boende i X-stad, men tar ett jobb i Z-stad och måste därför ha ett boende där också. Då kan du dra av för dbbelt boende, ökade levnadsomkostnader och hemresor.

  Hoppas du inte börjat räkna hem det andra avdraget och du kan ju uppdatera din kollega…😉

  Allt gott

Kommentera