Bäst att bunkra inför bråda tider

Sambon och jag är lite speciella. Vi kan fyllas med ren glädje när vi ser billiga saker och glädjen kan i vissa fall sträcka sig över en hel vecka.

Sambons syster är däremot värre. Hennes ögon kan tindra när hon upptäcker något billigt och ibland gå över lik för att hinna före barnen till godiset som kostar 2.90 kr/hg.

Igår var vi på Willys och fyndade. Som många redan vet ingår Willys i Axfoodkoncernen och Axfood är ett av mina största innehav i portföljen.

Den här gången var det utförsäljning av vår favorit-dipp Ranch som passar till det mesta. 2 för 10 kr var svårt att stå emot…

Men här har vi också nackdelen. Oftast väljer jag att handla mycket när det är billigt som ändå går i soporna. Sist var det en stor kasse tomater som vi blev tvungna att slänga. Hade då varit mer värt att köpa några tomater till fullt pris som vi ändå skulle kunna äta upp…

 

 

Har ni också ett liknande beteende? Nu är väl dippmixer något som inte går ut i första taget men jag älskar att handla allt som är billigt!

Mer info om Axfood hittar du på Avanza.

11 thoughts on “Bäst att bunkra inför bråda tider

 1. Men du slänger väl inte tomaterna 🙂 du kör dom grovt i mixern, lägger dom i frysen, sen gör ni långpannepizza som du dessutom inte orkar äta upp, utan kan ta med i matlådor till jobbet!

  1. Lät som en mycket bra idé. Men funkar det även om tomaterna är proppade av mögel? Kanske går att skrapa bort? ;D

   Ha en trevlig kväll du och tack för kommentaren!

 2. När det kommer till förbrukningsvaror så bunkrar jag gärna upp sånt ifall det är billigt såsom toapapper, shampoo, kött (fryser ned det) etc. Sånt går åt. Däremot brukar jag inte falla för onyttigheter när det är rea, kanske tar någon påse chips om det är extrapris och om jag är sugen på det men skulle aldrig köpa ett lager bara för att ha. Samma sak gäller det med godis, lösviktsgodis är billigt runt påsk och halloween då brukar jag köpa 2-3 hg om jag är sugen annars så kan jag avstå ifall det inte finns något sug. Brukar inte i normala fall köpa godis och inte i stora mängder heller för den delen. Jag tänker att det inte är så nyttigt att häva i sig så mycket tomma kalorier, men då o då unnar jag mig lite 🙂 Vet inte hur chipsgalna ni är men de där färdiga dippmixerna innehåller ganska mycket socker. Kan tipsa er att byta chips och dipp mot popcorn (billigare att poppa själv) eller käka grönsaksstavar med hemmagjord dipp på gräddfil och kryddor, lite nyttigare och snällare mot plånboken. Win win 😀

  1. HAHAHA Näe så tänker jag också. Problemet med mig är väl att jag omöjligt kan ha onyttigheter lagrade hemma, de åker i stället ner i magen rätt fort 🙂 Sambon är däremot bättre på detta.

   På tal om att hitta billigt toapapper:

   1. Haha har sett detta, försökte tillämpa detta på min sambo men han är en sån som är vuxen med pengar o hushållerska. Så våra syn på pengar krockar lite ibland, svider lite varje gång han ska skita. Han använder toapappret som det vore rinnande vatten… -_- Det är därför jag har värsta stashet med toapapper nere i min källare. Vi pratar inte om några paket utan flera balar med toapapper xD

 3. Hej,
  jag såg att du arbetade inom IT men du har få (tycker jag) IT/Tech-bolag i din portfölj. Är det någon särskild anledning? Jag själv arbetar inom IT/Telekom och gillar branschen dock har jag inte hunnit investera i någon IT-konsultfirma ännu men det lär komma, kanske Tieto som jag såg att du hade. Annars är den rena IT-aktien jag har ett cloudbolag som heter Proact och som har gått bra sedan köpet, där ska jag också öka lite. En av anledningarna till att jag gillar IT/Tech är nog att jag lättare kan göra bedömningar/analyser än exempelvis skog och industri.

 4. Usch, vad jag kan relatera till det här ämnet! Det är SÅ SVÅRT att nå en balansgång mellan att inte bara handla för dagen och att inte behöva kasta! Vi köpte en extra frys till källaren för att kunna bunkra upp mer, men hamnar istället allt oftare i en situation att vi borde kasta saker som frysts ner. Istället får min sambo äta upp dem, eftersom han är mindre orolig än jag, haha. Han har en egen låda i frysen att ta av när han är ensam hemma därför.

  Men iaf, jag tror att nyckeln är att bunkra sånt som man kan ha hemma en längre tid (som ranchdipp ;)) utan att den blir dålig. Antingen är det saker som håller länge, eller saker som man använder mycket av. I vårt fall har vi insett att oxfilé och köttbitar ofta glöms bort och att det är riskfyllt att köpa chips som man aldrig provat i storpack. Handlade tex 3 påsar chips som hette något konstigt på Matsmart för en femma styck och insåg sen när de ankom att de var oätliga, det känns ju trist. Tipsar annars om Matsmart om ni vill ha låga priser och inte är oroliga för bäst-före-datum. En del saker är inte så billiga, men ibland gör man riktiga klipp och finns ofta fri frakt. Har ni några mattips?

  PS. Har typ slutat köpa grönsaker eftersom det alltid blir dåligt. Inte så sund inställning. Nu fortsätter Uppesittarkvällen!

  1. HAHA Men så är det ju 😛 Oftast vill man heller inte använda det man har i frysen för att man vill samla upp… Lite som att spara pengar antar jag.

   Har testat Matsmart men blev missnöjd med mitt senaste köp så har bestämt att aldrig handla där igen. Annars är det ett riktigt bra tips och jag tror säkert att många andra haft mer tur än jag genom att handla via Matsmart 🙂

   Har väl inget mattips på raken men storkoken är ju A och O. Att göra många storkok så man kan variera är ju också bra, så att man inte tvingas äta liknande mat varje dag på jobbet.

   Tack för kommentaren P. 🙂

 5. Samlaren hos oss människor gör att jag alltid blir tokig när det blir något som är extremt billigt. Jag lyckas också förköpa mig. Sist så blev det nästan 3kg lösgodis för 49.90 kr/kg och nu ångrar jag mig nästan och undrar hur jag ska få i mig så mycket godis. Jag försöker sätta regler som hindrar mig från att köpa för mycket. Regeln som att äta ur frysen innan jag köper nytt brukar hjälpa. Nu är endast frysen halvfull (halvtomt i mina ögon).

  1. Hej Prius!
   Haha ja du är då inte ensam i alla fall. Köpte själv allt för mycket godis i helgen men lyckades faktiskt få ner allt, men nu mår jag mindre bra 😛

   Tack ska du ha för kommentaren!

Kommentera