Avanza vet att tid är pengar!

Det här inlägget är Inte sponsrat av Avanza

Jag vill passa på att upplysa alla mina läsare om vilken otrolig nätmäklare Avanza faktiskt är.

Har flera gånger kontaktat dem via Twitter och fått svar väldigt snabbt och lätt. Just nu sitter jag i telefonkö hos Dagens Industri och har så gjort i 15 minuter… det är lite skillnad (kan inte utnyttja deras chatt till mitt ärende).

Nåväl. Mycket har hänt sedan jag började mitt sparande hos Avanza. När jag startade såg jag till att efter varje lön göra en vanlig hederlig banköverföring från min bank Swedbank till Avanza.  Det här gjorde jag oftast dagen efter det att lönen kom men pengarna fanns inte tillgängliga förrän nästa dygn.

Senaste lönetillfället testade jag Avanzas Direktinsättning, vilket funkade toppen!

Efter det att du använt BankID för att autentisera sig får du upp de konton du har hos din bank och även hur mycket du har på dessa. Sedan väljer du bara belopp och pengarna förs över lika snabbt som med Swish. Fantastiskt!

Sedan går man självklart med samma funderingar som efter det att Swish introducerades, nämligen: “Varför var inte det här möjligt tidigare?”

Avanza gör verkligen livet enklare för oss småsparare. När jag började med mina investeringar gick jag i lite magplågor och funderade om verkligen Avanza i sig kunde hålla och om jag ens vågade stoppa in pengar där utan insättningsgaranti**. Kan säga att jag inte går med samma tankar idag.

**RÄTTELSE! Enligt senare upplysningar från Avanza så är det insättningsgaranti hos dem. Det här visste jag inte om när jag började spara. Toppen!

Visste du att:
Avanza är Sveriges största nätmäklare

2 thoughts on “Avanza vet att tid är pengar!

 1. Hej KTM,
  Funktionen med direktinsättning har nog funnits ett tag och funkar som du säger strålande. Tror dock att det endast gäller de 4 storbankerna och Danske bank om jag inte missminner mig. Har även en ISK hos SEB sedan gammalt men håller med dig till 100%, Avanza är suveräna.

  Kul att följa dig och ditt sparande med tydligt långtänkande. Jag började ganska långt före dig men med 4 barn, hus och hund mm känns tiden ibland lite knaper.

  I min depå är det nu mest preffar med Akelius och Hemfosa som största innehav och där Akelius är min absoluta favorit. Sedan väger jag ganska tungt u båda Xact ETF fonderna med OMX UTD och den nya Nordiska smart beta fonden High dividend. Dessa tror jag är bra på sikt.

  Oj vad långt det blev, vill slutligen säga att du har en jättebra blog som är inspirerande och intressant, önskar dig all lycka med dina investeringar i framtiden.

  Hälsningar från Malte

Kommentera