Tips! Öka dina chanser att vara frisk. Spirulina + Chlorella

Det här inlägget kan av vissa säkert ses som väldigt Off Topic. Tänker man lite längre så är det däremot väldigt On-Topic skulle jag säga.

Vi vet sedan tidigare att tiden och långsiktighet är våra främsta byggstenar för en lyckosam framtid som investerare. Om du inom 20 år har en enastående portfölj som avkastar stora slantar men inte har hälsa nog att vilja leva, ja vilken nytta gör då portföljen?

Självklart kan vi inte styra vad som händer med våra liv. Mina föräldrar blev bägge två i tidig ålder plötsligt sjuka och pappas portfölj blev genast ointressant (vilket den egentligen redan var). Däremot kan du aktivt söka öka dina chanser till ett längre och mer hälsosamt liv.

Jag lever mycket för dagen. Försöker skratta, äta nyttigt, träna och annat som höjer livskvalitén på lång sikt.

 

Fick nyligen en fråga av @kallele på Twitter som undrade lite över den hex-blandning som jag tidigare pratat om. Såhär ser den ut:

 

 

 

VARNING! Den här smakar inte gott, men det gör inte broccoli heller…

Ingredienser:

 • 1 tesked Spirulina
 • 1 tesked Chlorella
 • Vatten
 • Rikligt med citronsaft

 

Så gör jag

Köper Spirulina och Chlorella från welloteket (inte sponsrad). Varför jag väljer pulver är för att kroppen tar upp näringen enastående mycket bättre än med tabletter.

När jag får påsarna tar jag en större återförsluta burk och blandar samman dessa och rör om noga. På så vis har jag ett kombinerat extrakt att använda varje morgon. Räcker relativt länge och köper väl 3 laddningar varje år.

Efter att ha tagit mitt morgonvatten ser jag till att börja blanda. Fyller en skvätt vatten i ett glas, häller sedan ner en rågad tesked pulver och sedan lite mer vatten och mycket citronsaft. Sedan rör jag om men en sked. Varför jag fyller vatten först är för att jag upplever att det löses upp bättre då.

Sedan tänker jag på något bra eller roligt och shottar eländet. I början var det sjukt vedervärdigt men nu har det blivit en vana.

 

Det här är de Positiva effekterna jag upplevt

 • Mindre sjuk. Jag har seriöst inte varit sjuk sedan jag började med detta för ett år sedan. Förut var jag sjuk 2-3 gånger per år, varje år!
 • Bättre hår. Förut hade jag lätt för att få torr hårbotten och även väldigt fettigt hår.
 • Bättre träningsresultat. Här kan en mängd faktorer spela roll, men har aldrig känt mig så in-shape som nu. Att tänka på är att spirulina även har hög proteinhalt.
 • Minskad allergi. Har sällan andningssvårigheter längre när jag besöker kattrika hem. Det finns studier som visar på att Spirulina bidrar till att minska allergiska symptom.
 • Mindre finnar och mindre torr hud bland annat. Pormaskarna har försvunnit :O

 

Utöver det finns det mycket andra intressanta forskningar och Positiva effekter som inte är direkt kännbara

 • Fungerar som antioxidant för tungmetaller
 • Skyddar mot ultraviolett strålning
 • En otrolig byggsten till immunförsvar
 • Viktminskning
 • Får dig att se yngre ut i längden
 • Motverkar cancer
 • Sänker kolesterolet och blodsockret

 

Så, se till att optimera din hälsa på samma vis som du optimerar din portfölj

 

 

 

4 thoughts on “Tips! Öka dina chanser att vara frisk. Spirulina + Chlorella

 1. Skulle köpt de på apotea eller bodystore istället. Bättre pris, sen så finns det alltid rabattkoder på nätet med 10%rabatt

  1. Hej och tack ska du ha för kommentaren 🙂
   Självklart ska man alltid kika efter vart det är bäst pris. Minns att det inte skiljde så mycket när jag kikade för länge sedan och så var det frakten som avgjorde. Sedan har jag fastnat hos welloteket 🙂 Men självklart ska man välja det billigaste.

 2. Tjenare KTM

  Jag har följt dig ett tag, en mycket bra och intressant blogg.

  Jag har en polare som tidigare brukade ta mycket spiruana men efter att ha läst boken how to not die med michael gregor så bestämde han sig för att sluta. Tydligen så börjar det komma studier som visar att det finns ämnen som inte är bra och att man ska avakta tills att man får reda på mer. Det känns ju som att det gäller allt man stoppar i sig haha men skadar inte att undersöka det själv.

  Mvh

  1. Hej Jeff!
   Tack så mycket för kommentaren och roligt att höra att du har ut något värde av bloggen 🙂
   Oj spännande att höra, har faktiskt aldrig hört det tidigare men då har jag inte gjort någon jätteforskning. Blev intresserad av Spirulina efter att ha lyssnat på Framgångspodden.
   Hoppas vi inte dör allt för tidigt i alla fall 🙂

Kommentera