Mina Podcasts

 

avatars-000234624744-f859l8-t500x500

1. Prata Pengar

Min absoluta favorit när det kommer till Podcasts. Sänds en gång varje vecka där veckans avsnitt kommer ut på måndagar. Det finns egentligen inget negativt med podden. Man blir helt enkelt fängslad.

Här får vi följa Philip och Nicklas som på ett enkelt och pedagogiskt vis går igenom allt inom finansvärlden. Vi får genom resan förklaringar på begrepp och nyheter om det senaste som hänt. Är du under 29 år har du dessutom möjlighet att gå med i unga aktiesparare, vilket tydligen ska ge en hel del förmåner. Sätt denna som favorit i din podcast-lista!

 

avatars-000144450844-cw4qu2-t500x5002. Börs Podden

På plats nummer 2 kommer då Börs Podden in. På Börs Podden får vi lyssna på när två rutinerade daytraders tågar igenom allt nytt som händer på marknaden. Intressanta intervjuer och en ärlig syn på marknaden är min sammanfattning av podden.

Till en början tyckte jag att det var rätt svårt att hänga med i allt som sades då begreppen inte förklarades lika genomgående som i PrataPengar. Men jag lovar, ge den ett x antal avsnitt så kommer även denna hamna på din prenumerera-lista. En hel del mindre bolag tas upp, vilket givetvis inte är lika intressant för mig. Dock får vi givetvis också senaste nytt från jättar som exempelvis H&M och Atlas Copco.

 

25-minuter3. 25 Minuter

Är du intresserad av investeringar? Vill du ha smarta tips på hur du kan lyckas med personlig utveckling? Är svaren ja är detta definitivt podden för dig.

Som det låter är varje avsnitt 25 minuter långt och vi får här lyssna till Mikael Syding och Ludvig som tillsammans ger oss råd på hur vi bättre kan lyckas med våra liv. Hur bör vi tänka för att nå framgång och hur kan vi utveckla våra hjärnor till att tänka bättre?

 

4. EFN Börslunch

Även om EFN Börslunch kanske passar bäst att kika på via nätet, då det allt som oftast visas spännandedownload diagram, så går det även minst lika bra att lyssna på den som en Poddcast.

Styrkan bakom podden är att den sänds en dagligen på veckodagar och att man därigenom får dagsfärsk information om vad som händer där ute. Avsnitten är dessutom inte allt för långa, vilket gör att man kan hinna med ett avsnitt på, ja exempelvis lunchen.