Sambo KTM tar över bloggen

Hej sambo KTM här!

Ni som följer den här bloggen vet redan att min sambo är kunnig inom aktier och allt som hör till.

Frågan är då vad jag kan tillföra till den här bloggen?

Om sanningen ska fram har jag alltid tyckt att just aktier är lite läskigt, förstår att detta är svårt att förstå för många av er.

Det är nog tanken på att aktien kan minska i värde och man på så sätt förlorar sina pengar som skrämmer mig.

Jag tror att om det vore jag som skulle investera i aktier skulle jag kolla var och varannan minut hur det går för mina aktier och troligen skulle jag sälja i helt fel läge.

Vi får helt enkelt vara nöjda att det är just KTM som står för investerings biten i vårat förhållande.

Om det är någonting jag kan tillföra den här bloggen så är det ett inlägg om…

…just det Wish!

Wish har vuxit mer och mer senare tid, men kan det verkligen vara något annat än skräp när man betalar 9:-

Naturligtvis är det väldigt blandat vad gäller kvaliten på det man beställer via wish, fast samtidigt har i alla fall inte jag så höga förväntningar om jag betalar 20:- för ett par solglasögon.

Om jag skulle räkna upp allt jag köpt via wish skulle det bli ett väldigt långt inlägg.

 

Tips vad jag brukar köpa

solglasögon – dom flesta kostar runt 20:- inklusive frakt

Läppstift, mascara m.m – brukar även det landa på runt 20:-

Smycken – priset beror naturligtvis på vilket smycke, men örhängen tex brukar kosta runt 20:-

Strumpbyxor – mina favorit strumpbyxor har jag klickat hem från wish för 20:- har även beställt två par till för att jag tycker om dom så mycket

Kuddfodral – har hittat så många fina kuddfodral här och dom kostar ungefär 30:- inklusive frakt

sminkborstar – till sist sminkborstar, kommer aldrig mer köpa sminkborstar här i Sverige. Har köpt både puderborste och foundationborste till en bråkdel av vad dom kostar här och minst lika bra!

Som sagt jag skulle kunna räkna upp hur mycket som helst som jag köper via wish, men tanken är att ni alla ska orka läsa hela inlägget 🙂

 

Bra att tänka på

 • Först och främst, om du ska köpa kläder så tänk på att det oftast är väldigt små storlekar. Läs alltid recensionerna, på så sätt ser man hur många storlekar större dom andra beställt och kan på så vis få veta ungefär hur stor man ska beställa. Ofta brukar man behöva gå upp 2 storlekar men ibland mer eller mindre.
 • Läs ALLTID recensionerna, om det inte finns några brukar jag inte beställa. Jag brukar också alltid börja med att läsa dom svenska recensionerna helt enkelt eftersom man har samma referenspunkter att gå efter.
 • Är du inte nöjd med din vara? Får fel storlek? Fel färg? Osv. Kontakta ALLTID wish-support brukar inte vara några som helst problem att få igen pengarna om man inte är nöjd. T.ex. fick jag fel färg på ett läppstift jag beställde, färgen var fortfarande fin men inte den jag beställde. Jag skickade och klagade, fick tillbaka mina pengar och fick även behålla läppstiftet. Anledningen att man får behålla sin vara är helt enkelt att det är dyrare för wish att stå för returfrakten. Det här läppstiftet kostade 18 kronor inklusive frakt, så kanske låter löjligt att klaga. Men när det är så pass enkelt att klaga gör jag alltid det.
 • Vill du slippa betala frakten? Då kan jag hänvisa till en annan sida, ebay. Finns ungefär samma saker där, men oftast är det ingen frakt. Nu säger jag inte att ebay alltid är billigare, så jag brukar jämföra och se vilken som är billigare. Nackdelen med ebay är däremot att man inte har tryggheten i wish-support.

Det som gäller överlag säljare på ebay och wish är att det sista dom vill är att få ett dåligt omdöme.

Kan även här ge ett exempel: jag beställde ett gäng presentpåsar (tror det var 100 st) och 4 små figurer som lyste i varierande färger från eBay. När jag fick hem detta paket hade en figur tappat en liten bit. Jag tog kort på denna figur, skickade till säljaren och sa att jag gärna ville ha en ny.

Det gick ett tag och ett stort paket kom till mig. Då hade nämligen säljaren skickat hela försändelsen igen, inte bara figuren. Så plötsligt hade jag 200 presentpåsar och 8 figurer. Bara tacka och ta emot, för gratis är trots allt gott.

 

Till sist är varken wish eller ebay någonting för dig som har bråttom att få din försändelse. Är du ute efter sista minuten presenter får du helt enkelt pallra dig ut till en vanlig affär.

För oftast tar det minst 2 veckor innan du får det du beställt. Men som man brukar säga, den som väntar på något gott…..

Det var allt från mig för den här gången, har ni några frågor till mig får ni gärna kommentera nedan.

Har ni många frågor kanske det blir ett nytt inlägg, man vet aldrig när jag hoppar in igen 😉

8 thoughts on “Sambo KTM tar över bloggen

 1. Låter lite som AliExpress? Du har helt rätt, det gäller att kolla recensionerna vad andra tycker om produkterna. På såna sajter finns det ju en salig blandning av rent skräp och produkter som faktiskt fungerar, till en bråkdel av vad de kostar i handeln.

  Grymt billigt är det i alla fall 🙂

  1. Det är väldigt likt AliExpress faktiskt. Skillnaden är väl den svenska supporten som mellanhand som man kan höra av sig till ifall det blir problem. Många tycker att det blir lite mer trygghet i sina köp på så vis.

 2. Det är ännu billigare att inte handla alls och då tänker jag typ smink-borstar och läppstift som är rätt onödig konsumtion 😉 Kom ihåg att det blir tillägg för moms och tull om du beställer för mer. Det är ju kostnader som tillkommer och som kan vara bra att ha i åtanke, åtminstone om man inte vill begå något brott på vägen 🙂

  1. Pratade med sambon om det och hon höll faktiskt med dig att det är givetvis billigare att inte köpa något alls. Men paketen fortsätter att trilla in hos oss i alla fall 😀
   Tack för tipset om tull. Har själv råkat ut för tull en gång och priset blev avsevärt mycket högre än tidigare.

  2. Självklart är det billigare att inte handla.
   Men om man nu ändå vill köpa ett läppstift betalar jag hellre 20:- än 200:-
   Eftersom jag mest beställer små saker för 10-20:- har jag aldrig råkat ut för tull.
   Men är medveten att det tillkommer vid högre summor 🙂

   1. Haha, ja men moms ska man ju betala oavsett om man inte vill begå något brott. Men det leder ju inte till att det blir alltför mycket dyrare men likväl 25%. Det är viktigt för oss snåljåpar med sådana prisskillnader så var tvungen att ta upp det. 🙂

    Jag tyckte framför allt det var roligt att det inlägget kom så kort efter Sparos inlägg om kostnad för naglar och onödiga kostnader vi kvinnor har. Det utmanade mitt sätt att se på konsumtion och inse hur lätt det är att lura i sig att något “behövs” eller är prisvärt trots att så inte är fallet.

    1. HAHA ja jag såg Sparos inlägg efter det att sambon skrev det här. Var rätt roligt faktiskt 🙂
     Jag har däremot full förståelse att sambon inte har samma hobby som jag har. Vissa lägger som sagt pengar på ridning, andra på aktier. Alla kan inte tycka att investeringar är roligt 🙂
     Själv beställer jag någon gång lite då och då men mest till julen faktiskt.

Kommentera