Min cykel :(

Tror inte det är många av er som läst det inlägget, men i början av bloggkarriären skrev jag hur jag fick min cykel totaldemolerad. Du kan läsa inlägget här.

Beklagade mig över hur man kan vara så otroligt eländig som människa och gå runt och förstöra andras egendom, för rent nöje…

Nu har det hänt igen, fast kanske än värre för mig denna gång.


När jag klev skulle hem igår såg jag att min cykel blivit stulen. Jag vet inte vad det är med min tur och cyklar, men det verkar som om alla fokuserar på att stjäla just mina. Ändå införskaffar jag bättre och bättre lås för varje cykel som blir stulen.

Som jag skrev tidigare fokuserar jag på billiga cyklar som ändå är OK, just för att inte få dessa stulna. Nu verkar det som om jag lyckas med det i alla fall 🙁

Människor som gör detta? Ja, kanske behöver de pengarna mer än vad jag gör? Oavsett så tycker jag att det är ett sjukligt beteende och funderar på att montera någon form av detonations-kit i sadeln på nästa cykel. Sätter sig någon på sadeln som väger lite mer eller lite mindre än mig så detonerar skiten och då skulle tjuven nog önska sig ett nytt arsle snarare än en ny cykel!

Problemet är väl att jag nog skulle hamna bakom lås och bom då våldet inte är uppenbart oförsvarligt. Som fånge i Sverige är det nog inte lätt att driva en utdelningsportfölj.

Hur gör ni för att era cyklar inte ska bli stulna?

 

17 thoughts on “Min cykel :(

 1. Har blivit av med två cyklar i hushållet. Min lösning är att i fortsättningen äga sunkiga skrothögar. Typ av lås verkar kvitta. Vilket är synd, skulle gärna ha en sjysst cykel som är värd att hålla i trim. Har bosatt mig i cykelknyckar-Mecka verkar det som.

  1. HEHE! Ja kan man hitta en riktig skrothög som fortfarande går rätt bra så hade det varit super 🙂 Har lärt mig att det är stor skillnad mellan cyklar och cyklar. Vissa behöver man knappt trampa något alls för att ta sig fram medan vissa får man slita sig svettig för att ta sig 100 meter framåt.

 2. Var blir dom stulna någonstans, och tid? Händer mig aldrig, trots att jag låser och lämnar cykeln runtom i Stockholm (1,5 år gammal c:a 11k inköpspris). Aldrig över natten dock.

  1. Ja inte mitt inne i Stockholm men mitt i en större stad. Tycker att folk borde vara rädda för att stjäla mitt i stan men där kanske man har fel 🙂 Oftast känns det som att cyklarna är borta när jag ska på jobbet på morgonen.

 3. På jobbet (problemområde) förvaras cykeln bakom lås och bom i hemtjänstens cykelförråd.

  Hemma står den ute med lås i bakdäcket och med regnskydd på, dock extremt lugnt område.

  Ny Biltema cykel, inköpspris 3k.

  Väldigt tråkigt att höra med cykeln 🙁 beklagar.

 4. Här där jag bor (liten håla) verkar folk tycka att cyklar är allmän egendom. Själv cyklar jag inte men sonens cykel hittar man lite varsomhelst o sällan där han ställde den, bara att åka några varv runt stan så hittar man den, ofta vid busstationen eller idrottshallen el dyl. Folk är lata helt enkelt o tar första bästa cykel. Väldigt tröttsamt faktiskt.

  1. Tråkigt att höra. Nu när du säger det har jag faktiskt hittat en av mina cyklar vid busstationen, men det var på den tiden då jag aldrig låste cykeln 🙂
   Verkar som att cyklarna blir stulna än fast man har dom mitt i stan.

  1. Det kanske är bland det bästa alternativet ^^ Har börjat köra mer bil nu sedan vi flyttade längre från stan. Inte roligt ur ett ekonomiskt perspektiv, men…

 5. Det finns ju små gps-taggar man kan köpa för nån hundring som är tänkta att användas för att spåra t.ex. jakthundar. Köp en sån nästa gång och fäst på något inte fullt synligt ställe på cykeln. Då är det bara att gå och hämta tillbaka cykeln nästa gång den blir stulen. Lite merjobb kanske men du slipper kostnaden för en ny cykel, samt att besvära farbror polis med anmälningar som direkt blir nedlagda. Och ja jag vet allt det där med att det eventuellt kan räknas som stöld att ta tillbaka sin egen cykel, men ärligt talat så sk-ter jag i det :=)

  1. Wow det låter ju fenomenalt 😀
   Blir ju lite problem om ens cykel blir stulen och tjuven direkt säljer den vidare till en ärlig och rakryggad person. Då får denna ett elände. Men det kanske är OK 🙂
   Tack för tipset!

Kommentera