Kronan till Miljonen på Farmen

Ser ni på Farmen som går på TV4 just nu? Har sett samtliga av de tidigare säsongerna och jag ser ett fint tillfälle att tjäna en rejäl grundplåt till portföljen!

Till er som inte ser Farmen så är det en tävling som går på TV4 där folk sätts samman från Sveriges alla hörn för att sköta en farm. Varje vecka slås någon ut till dess att enbart en vinnare finns kvar.

Nu till det spännande. Vinnaren vinner hela 500 000 kr!  Det är alltså hälften av mitt mål, ett rejält steg i rätt riktning med andra ord.

Efter varje säsong så görs det reklam om att programmet söker nya deltagare för nästa år och ansökanden kallas till någon typ av audition där rätt folk plockas.

 

Jag funderar skarpt på att söka! Det fina är att jag vet exakt hur man ska göra för att vinna och jag har sammanfattat det i 4 enkla punkter:

 1. Bilda inga ovänner. Var lugn och sansad och flyt med vecka efter vecka
 2. Välj rätt personer att bilda pakt med och gör det inte uppenbart
 3. Se till att jobba hårt
 4. Verka dum – visa dig inte som ett hot

Följer du dessa regler tror jag du kommer riktigt långt i Farmen och man kanske till och med vinner? En halv miljon att investera rakt i portföljen, snacka om vinst.


Finns givetvis mycket frågor som man har kring Farmen och hur det funkar i bakgrunden:

 • Är allt redan uppgjort?
 • Är det så pass slitsamt som det verkar eller lever personerna gott när kameran är avstängd?

Söka kan man ju alltid göra men jag antar att man måste vara väldigt speciell för att bli antagen, men det anser jag att jag är så det är nog inga bekymmer.

Sedan är ju frågan om man skulle gå under namnet Kronan till Miljonen och ange att man är bloggare. Då skulle ju anonymiteten försvinna rätt fort.

Vad tror ni? Skulle ni vilja se någon bloggare på Farmen? 🙂

10 thoughts on “Kronan till Miljonen på Farmen

 1. Härlig infallsvinkel! Eller dra in motsvarande summa genom att pitcha en idé till Kanal 5 om ett Farmen för ekonomibloggare, Depån får det heta, med tävlingar i cykelreparation och att snabbast sammanfatta nya utdelningspolicys.

  Utifrån att ha varit i tv-branschen hela mitt yrkesliv så vet jag att Farmen inte är uppgjort i förväg, och som deltagare är det inga finesser utöver det som syns i kameran. Produktionsbolaget vill inte lägga pengar på att bedriva hotell åt deltagarna 🙂

  1. Hej Fribiljetten!
   Haha jag skrattade lite när jag läste ditt inlägg måste jag säga 🙂
   Så fränt att höra att inget är uppgjort och att deltagarna faktiskt lever det liv man ser.
   Vet du förresten om bolaget pushar deltagarna till att vara arga mot varandra? Ibland verkar det så 😀
   Ha en fortsatt trevlig helg!

   1. Det är snarare under uttagningen som det letas personligheter som de vet kommer gå varandra på nerverna! Tillsammans med ansträngande situationer de ställs inför brukar dispyter uppstå, det är planen i alla fall 🙂

    1. Skulle kunna tänka mig att det funkar så. Måste vara svårt att hitta rätt virke till folk i alla fall. Tänk om alla är snälla som lamm och att inget händer. Hade inte blivit lika rolig TV då 😛

  1. Tack ska du ha Slimis. Kanske ska gå under namnet kronan till miljonen och ha mask på mig 🙂 Om det är OK för produktionsbolaget d.v.s.
   Tack för att du läser!

 2. Kul idé, men tänk på att det är skatt på pengarna. Ger dig väl 250 KSEK i handen.

  Jag tänker på Tobias Holm från Reckatochklart som var med i Big brother för ett par år sedan. Snacka om schysst reklam för hans sajt.

  Kul om du provade, men dock försvinner anonymiteten.

  Fribiljetten kan ju scouta in oss i ett program om ekonominördar…

  Allt gott

  1. Yes, anonymiteten försvinner men det går som sagt att ha mask på sig kanske?
   Sedan prata med tysk eller rysk dialekt.
   Frågan är om nära och kära skulle känna igen en på gången efter ett tag…
   Ha en underbar dag 🙂

 3. Ja kör!! Din medverkan skulle faktiskt kunna få mig att slå på TV:n för första gången sen fotbolls-EM i somras! Dessutom skulle du kunna utnyttja ditt nyvunna ‘kändisskap’ till att få folk intresserade av privatekonomi.

  Obs, säg inget om att du handlar med aktier i själva programmet, då spricker din plan med att spela dum 😉

  1. Haha ja jag tror att det är många av oss bloggare som nog ändå skulle uppskatta ifall någon av oss var med. 🙂 Hade varit kul att se Miljonär innan 30 där. Han hade kunnat komma med fina spartips kanske.
   Näe exakt då åker jag nog ut illa kvickt 🙂

Kommentera