Kasta tärning för att få vara ledig

Tro mig om ni vill, men ibland ser jag ut såhär på måndag morgon när klockan ringer…

 

Jag ska inte sticka det under stolen, vissa dagar vill man bara vara ledig. Det finns de som påstår sig aldrig känt något vemod att gå upp till jobbet utan snarare känt “NU JÄVLAR KÖR VI!!“. Visst kan det vara så, men tycker själv det känns lite osannolikt.

Det här är inlägget om hur du kan vara ledig oftare med hjälp av en simpel tärning.

 

När jag väl kommer på jobbet så känns det oftast bra men det är just känslan att ta sig dit som är problematisk. Att stiga upp på morgonen och börja stega inuti det s.k. ekorrhjulet tycker jag är allt ifrån bekvämt. Ibland drömmer jag att jag är ledig, fast jag inte är det…

Häromdagen kom jag på en rätt rolig grej som jag drog för sambon…ett typ av spel skulle man kunna säga. Jag kallar det för ledighetsspelet. Helt genialiskt enligt mig!


Tänk dig att du varje kväll innan du ska stiga upp och jobba morgonen därpå kastar en vanlig tärning. Om ni är 2 i hushållet turas ni om att kasta. Så mannen i huset kastar första kvällen och sedan frun och så itererar ni på det viset (eller mannen först och sedan mannen eller kvinnan först och sedan kvinnan om ni lever ett sådant förhållande).

Varje gång ni får en 6:a så är ni lediga morgonen därpå!

Jajemen, ni hörde rätt! Lediga dagen därpå. Fri att kunna göra vad ni vill och bestämma er tid precis som ni vill.

Om ni inte jobbar helg så slår ni inte dessa dagar utan är automatiskt lediga givetvis.

Det här kan tyckas som en sjuk idé men tycker den ändå vore rätt kul att testa framöver. För det behöver jag däremot utvidga min passiva inkomst, för vem vet hur många 6:or man kan få i rad? 🙂

Det fina är att man i längden ändå kommer jobba rätt mycket statistiskt sett och få in en hygglig inkomst men samtidigt ha den där lilla godbiten när man går och lägger sig – blir det en 6:a ikväll? Man kanske blir ledig?

Skulle det här funka i praktiken?

 

8 thoughts on “Kasta tärning för att få vara ledig

 1. Haha 😀 Realistiskt sett skulle det nog inte fungera i praktiken då det vore få arbetsplatser som skulle gilla att du kommer in om tärningen inte visat en 6:a, men tanken är ju god 😀

  1. Hej Mia!
   Näe det är ju det som kan vara lite bekymmersamt faktiskt. Mitt jobb är väl rätt förlåtande på så vis men skulle man meddela kvällen innan kanske det blir galet.
   Men jag går ju med tron att allt är möjligt om man 🙂

 2. Jag tycker det låter som en grym idé! Varför inte köra att det gäller månaden efter, då borde det aldrig bli några problem med att ta ledigt.

  Det kan vara en bra övning om målet är frihet. Många jobbar mer för att uppnå frihet medan den riktiga vägen borde vara att ta mer frihet. Att jobba mer för att jobba mindre blir på ett sätt kontraproduktivt.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  1. Wow! Vilken idé frihetsmaskinen 🙂 Näe exakt. Och det bästa är ju att man vet att man skulle ändå klara sig en månad utan lön i ens nuvarande situation. Blir extremt mycket mindre sparande men över tid kanske det inte spelar så stor roll 🙂
   Håller med dig.
   All lycka till dig

  1. Haha ja det lät inte helt fel. Men det blir nog inte så mycket tillskott tillportföljen då är jag rätt :/ Rikligt med sovmornar blir det i alla fall : D

 3. Kul tanke, men min uppdragsgivare skulle inte acceptera ett sådant beteende. Tyvärr.

  Jag har lagt upp det så att jag “säsongar” som konsult mellan augusti/september och april/maj. Jag siktar på minst 10 veckors sommarsemester varje år. Funkar för mig.

  1. Tjenare Vardagsekonomen!
   Jag är tyvärr rädd att du har rätt, i alla fall med tanke på de flesta arbetstagare där ute.
   10 veckors semester måste ju vara superhärligt. Det är ju min semester multiplicerat med 2 😀
   Känner du någon skillnad från att gå från 5 veckor till 10 veckor? För jag antar att du haft det tidigare någon gång : )

Kommentera