Dags för ny bil?

Nu är portföljen snart uppe i 200.000 kr. En rätt magisk gräns och det innebär att målet för miljonen är uppfyllt till 2/10. Inte illa.

Satt och kikade runt på Blocket idag efter en ny bil. Skulle varit härligt med lite nytt och fräscht till sommaren. Kanske en cab till och med?

Hittade denna vilket verkar passa mig rätt bra: https://www.blocket.se/eslov/Alfa_Romeo_Spider_3_2_V6_JTS_Q4_260hk_Pininfa_67262524.htm?ca=2&w=3 (är inte sponsrad 😉 )

Totalt pris: 199.99 kr prutat och klart

Lite sportigare variant. Perfekt att ha innan kidsen kommer. Faktum är att jag skulle ha råd med denna Alfa Romeo om jag sålde portföljen till 100%. Då blir jag i och för sig utan utdelningar och avkastning ett tag framöver, men det kanske är värt?


Självklart kommer jag inte att sälja portföljen för att köpa en sådan bil, det tror jag ni som följt mig ett tag förstått för länge sedan 🙂

Men en lite rolig tanke är vilket resultat mitt sparande faktiskt givit. Tycker inte det var så länge sedan jag började spara och nu har jag råd till en sån här skönhet till sommarbil.

Tänker på alla de som faktiskt tar lån för att köpa sådana bilar. Inte nog med att en stor ränta dras, bilens värde minskar ju otroligt mycket för varje körd mil.

 

10 thoughts on “Dags för ny bil?

 1. Haha brrr ja en bil förknippar jag med alla möjliga otrevliga kostnader och någonting man helst bör hålla sig borta från. Dock, med barn och när de allmänna transporterna ser ut som de gör finns det ofta inget alternativ. Vi köpte en bruksbil cash för 3 år sen och även om den inte är den bästa som finns fungerar den och vi kommer att behålla den i alla fall till Lilla Snålgris blivit lite större. Största nackdelen är att den är riktigt obekväm vid längre resor, högt ljud i kupen och kyrkbänkar till säten. Tyvärr inget man upptäckte vid provkörningen.

  1. Hej Snålgrisen!
   HAHA, att ha kyrkbänkar som säten lät riktigt otrevligt. Tycker som dig att man ska ha så billigt som möjligt om ens något. Försöker att reparera min egna bil själv så gott det går. Hade nog itne funkat lika bra om jag haft en splitterny bil

 2. En bil är enligt min erfarenhet som mest prisvärd efter cirka fem år, om den har körts normalt. Då kan man hitta riktigt bra fynd, särskilt om man hittar någon som vill sälja ett premiummärke.

  1. Tack ska du ha för kommentaren 🙂
   Ja det är nog som du säger. Själv försöker jag sikta in mig på bilar som nyast 2005 och min nuvarande bil är faktiskt en 05:a. Har tidigare haft 84:a, 93:a och 00:a

  1. jo det gör det ju! skrev totalt galet där och det är som du säger att det fattas en 0:a.

   Säger du det? ja men då kanske det bara är att slå till. Skulle däremot helst vilja ha en annan färg på bilen. Röd är min favorit 🙂

   Tack för kommentaren!

Kommentera