Black Friday! Handla, annars förlorar du pengar…?

Då var Black Friday igång och ingen kan väl ha missat detta stora event. Överallt köas det för att få de bästa dealsen och nättrafiken och orderläggningen på webbutikerna sprudlar som aldrig förr. Titta bara hur sambo Ktm reagerar. Bilden är hämtad från en skype-konversation som vi hade idag:

screenshot_1

Tur att sambo Ktm också hinner köpa, precis som alla andra. På något sätt känns det som om folk tycker att man förlorar pengar på att inte köpa saker idag, för imorgon är det dyrare. Slutar väl oftast med att man packar på sig massa grejor som man inte behöver.

För min egen del blir det nog enbart ett par billigare lurar nu när min ena lur är ur funktion och jag enbart kan lyssna på mina poddar i vänster öra (alla vet hur irriterande det här är).

På aktiefronten blev det dock mer köp. Nu är det ju dessutom courtagefritt i utlandet 🙂

screenshot_5

Någon som vet varför mina amerikanska aktier ligger på Väntande? Brukar ju lägga på den aktuella kursen men kan det hända att kursen steg precis när jag la ordern? Lite jobbigt om dessa inte går igenom 😛

Hehe, i skrivandets stund så skickade sambon ett nytt meddelande. Jösses vad hon “sparar pengar” idag ^^

screenshot_4

 

4 thoughts on “Black Friday! Handla, annars förlorar du pengar…?

 1. Haha, själv köper jag också bara aktier idag! 🙂 köpte Novo Nordisk på 222dkk. Ev. Blir det lite amerikanskt ikväll.

  Ang. att ordrarna ligger väntande på de amerikanska. Börsen har väl inte öppnat än? 🙂 klockan är bara 14.30

  Ibland kan jag få en väntande order under öppen tid men brukar ta bort den och lägga om den då. Kan ha att göra med att priset gått upp innan man hunnit lägga den.

  Mvh / Frihetsmaskinen

 2. Låter bra det Frihetsmaskinen. Kommer definitivt vara mer nöjd av dina köp i Novo i framtiden än om du köpt TV-serier för samma peng 🙂

  Ja men precis! Fick det svaret på Twitter också. Så dumt att jag läst det men trodde endast att dom skulle ha öppet längre och öppna samma tid. Alltid lär man sig något nytt. Tack för förtydligandet.

  Ska bli spännande och kika ifall de gått igenom nu!

 3. Precis som Frihetsmaskinen säger så öppnar den amerikanska börsen 15.30 svensk tid. Är det så att ordern ligger aktiv på öppen börs så står det något i stil med “Marknaden”.

  Haha, jag känner igen mig med en något mer shoppingglad partner än en själv. Jag har börjat bli mer och mer konsumtionsskygg, inte enbart på grund av ekonomiska skäl utan även livsstilsmässiga. Jag mår bra av att inte ha en överfylld garderob eller ett sprängfyllt förråd. Det verkar dock som att sambon gjorde fint klädkap. Men något i historien går inte helt ihop 🙂 30% av 2347 kronor är 704 kronor, så hon kanske har fått ännu mera rea!

  Fina köp dagen till ära för din del också!

  //Humankapitalisten

  1. Låter riktigt sunt att inte ha för mycket av allt, det gör en inte lyckligare. Kan man däremot köpa sin tid för pengar tror jag att man kan få en roligare vardag i slutändan, trots minimal garderob =)

   HAHA precis! Frågade exakt samma fråga och då sa hon att hon det var extra rea på vissa utvalda plagg. Ikväll har jag suttit medan hon gått igenom allt hon köpt. Fick nästan en klump i magen men hon får väl shoppa så mycket hon vill. Jag är inte den som stoppar henne precis 🙂 Alla har sina egna värderingar.

Kommentera