Att bunkra på onödiga prylar

Hoppas att sommaren börjat till er belåtenhet och att ni verkligen njuter av de vackra dagarna. Vi vet ju alla att de inte är så många 😉

För mig har sommaren inte börjat på bästa sätt. Är hemma i mitt barndomshem och hjälper till med rensning. Har dykt upp en hel del problem, vilket fått de annars ljusa dagarna att fyllas med moln. Men men… man hade ju kunnat svälta också, eller fått en komet i skallen.

Det jag tänker på när jag rensar bland saker och ting är ovissheten man har över sakers verkliga värde. Plötsligt slänger man något som är värt 30.000 kr.

Å andra sidan ska gudarna veta att saker i andra hand inte är värt mycket. Ni minns väl när jag skrev om vår loppis som slutade eländigt?

Det bästa man kan göra för sin egen men framförallt ens arvingars skull är väl att max äga saker som man kan rymma i en flyttkartong.

Allt är inte eländigt när det kommer till att rensa bland gamla prylar. Ibland hittar man saker som verkligen väcker minnen. Sådant är roligt! Men ska man behålla sådana prylar? 1 flyttkartong blir lätt 2 och 2 blir 4 om man tänker så.

Vad säger ni? Brukar ni försöka spara gamla matematikblock och bilder från förr?

6 thoughts on “Att bunkra på onödiga prylar

 1. Jag är så glad när jag kan slänga gamla block och kurslitteratur. Tycker inte om att ha en massa prylar runt mig, det blir bara stressigt och jobbigt att städa. Och chansen att något skulle vara värt en massa pengar är minimal i mitt fall.

  1. Så sant! Det är en enormt härlig känsla att se när högarna minskar. Man blir inte lyckligare av att ha dessa små prylar omkring sig.

   Tack för kommentaren och ha en fortsatt trevlig sommar!

 2. Jag håller helt med i att det ska rensas och inte sparas i onödan. Jag och min mor hade en liknande diskussion kring arvingar, då det underlättar om det inte är tusentals kartonger som behöver genomsökas.

  Block från skolan är lämnade till återvinningen för längesedan. Betygen finns på nätet och examen fixad. Behöver jag veta något speciellt finns ju det där internetet. Men vi är alla olika och jag har all respekt för de som behåller skolsaker eller alla leksaksbilar (så länge jag slipper ta hand om det)

  /Ekokomijakten

  1. Halloj Ekonomijakten!

   Det är faktiskt en härlig känsla att veta att det mesta finns digitalt idag. Mamma lärde mig ju alltid att spara alla papper men det har jag gått ifrån sedan länge 🙂

   Kan meddela att det blir lite papper att gå igenom från mina föräldrar dock… Betalda räkningar från 70-talet ^^

   Ha det så fint och tack för kommentaren!

 3. Du är lycklig du som bara har betalda gamla räkningar att titta igenom! Vi har även hittat farmors deklarationer från 60-talet, gamla skoluppgifter från en okänd fd ägare (30-taket) och massor av uuurgamla byggbroschyrer (vill du ha fakta om gullfiber från 70-talet?). Plus en massa annat.
  Såg för nån vecka sen att det skrivits en bok “konsten att döstäda”, eller nåt liknande. Borde vara obligatorisk läsning för alla som har minsta hamstertendens.
  Har du inte hittat en massa fotografier på okända människor också?

  Hälsningar Spargrisen

  1. Hahaha alltså det där med fakta på gullfiber kanske kan vara värt något ändå? 😉
   Nja inte så mycket foton på okända människor men en hel del tidningsurklipp av artiklar på kungafamiljen och liknande. Trasiga glödlampor och julklappspapper från en gången jul är även vanliga fynd 😀

   Ha det bra!

Kommentera