Tjäna pengar på dieselmotorer – Cimco Marine

Idag, den 4:e juli, går Cimco Marine ut på börsen efter att tidigare beslutat att emittera aktier för 35 miljoner kronor. Anledningen till emissionen är att bolaget vill rampa upp produktionen av deras nya dieselmotor OXE Diesel.

Efter många års arbete har Cimco nu tagit fram den här dieselmotorn som kommer att användas till utombordare hos marinen. Tydligen har marknaden tidigare dominerats av bensinutombordare. Med hjälp av en dieselmotor blir inte enbart utombordaren starkare utan dessutom mer bränsleeffektiv.

De finansiella målen är bland annat att under 2017 uppnå en försäljning av minst 500 motorer och under 2018 en försäljning om minst 2000 motorer.

Jag har valt att observera öppningen från sidolinjen, precis som jag oftast gör. Ska däremot bli spännande att se hur det går idag. Aktiepriset blev tidigare satt till 14,50 SEK styck. Själv följer jag utvecklingen hos Avanza.

Däremot hade jag gärna ägt en sån här maskin privat. Ser otroligt roligt ut att gasa omkring och kan tänka mig att det ger en härlig känsla av frihet 😀

Någon som däremot valt att spela bollen ute på själva planen är Aktiepappa som i det här inlägget förklarar hur mycket och varför han valt att teckna.

Vad tror ni? Är dieselmotorer framtiden eller kommer Tesla inom kort med en motor som driva av vatten och rapsolja?

7 thoughts on “Tjäna pengar på dieselmotorer – Cimco Marine

 1. Kolla bara på vad som håller på ske i bil industrin, det är ingen som pratar om disel. disel är dinosaurie. Man håller på går igenom ett generation skifte och ersätta bensin/disel med elmotor med antingen lithium batteri eller med vätgas/bränslecells teknik. Samma sak kommer ske för båtindustrin också. Vad händer när det finns alternativ till disel? tror detta företag kommer ha svårt överleva då.

  1. Hej!
   Näe men visst händer det mycket i industrin och även om det nog kommer ta många år till så har jag svårt att gå in i sådana här innehav långsiktigt.

   Kan däremot förstå att många lockas till lite snabba pengar nu när visionen i företaget och själva idén verkar strålande, i alla fall kortsiktigt 🙂

 2. Marknaden verkar initialt inte allt för övertygade…

  Aktien öppnade på 20,2 och står nu på 18,5. Är i alla fall över 14,5 hursomhelst 🙂

  1. Tack själv! : – D
   Hur fungerar nouw som bloggverktyg? Verkar bli mer och mer populärt i alla fall!

   Ha det bra!

Kommentera