Pensionera.se ringde mig…

Jag säger bara en sak. Fy bövelen vad hen kunde sälja…!

Fick ett samtal från Pensionera.se med syfte att hjälpa mig förvalta min pension. Jag tycker egentligen inte om att lyssna på så mycket säljsnack men när jag hade som mål att ta tag i min pension i år lyssnade jag helhjärtat.

Fick höra om tjänsten Pensionera via Framgångspodden som jag har på listan bland mina poddar (rättelse ”kommer att lägga till bland i min lista”) och valde att testa att göra en prognos. Antar att det var därför de ringde mig.

Enligt personen jag pratade med så är det ofördelaktigt att ta råd via en storbank om hur man ska välja sitt pensionsspar då dessa har väldigt begränsat utbud på fonder och oftast enbart de som gynnar banken – troligtvis sant.

Via Pensionera skulle man kunna få råd bland ett avsevärt mycket större utbud av fonder och dessutom rådgivning om hur man ska välja.

Tjänsten som erbjöds kallades för Premiumtjänsten och skulle kosta mig ca 3000 kr per år (tror jag). Däremot föreslogs det att jag bara skulle köra denna ett år och sedan nedgradera mig till en billigare tjänst.

Det positiva var väl att fondavgifterna skulle sänkas så pass mycket att jag i stället skulle spara ca 6000 kr per år trots att jag betalar till Pensionera. Sparade pengar är också bra pengar!


Jag valde hur som helst att inte tacka ja just denna gång. Vill däremot ge cred till hen som ringde då det var ett ruggigt vasst säljsamtal. Hen skulle kanske till och med kunna sälja bacon i Iran.

Är det värt att betala för att få rådgivning till vad man ska välja?

Jag har ju fram tills nu enbart litat på min egna kunskap och lärt mig på vägen och jag vet att hur bra spåpacka man än blir så finns det ingen som kan svara på vad som är bäst.

6 thoughts on “Pensionera.se ringde mig…

 1. Jag skulle aldrig lyssna på en telefonförsäljare! Fattar inte att det fortfarande är lagligt att ringa och terrorisera privatpersoner, jag svarar aldrig på säljare. 3000kr låter sjukt dyrt och anledningen att dom säger bara ett år är väl för risken ändå är stor att det rullar vidare sen.

  Sorry men jag h****r verkligen telefonförsäljare. Om man måste ringa och tjata på folk för att de ska köpa, då kan man ju undra hur bra deras tjänst är? Bra saker brukar sälja sig själv?

  Haha, sorry om jag uttrycker lite väl mycket vrede mot dessa säljare ;).

  Mvh / Frihetsmaskinen

  1. Tjenare Frihetsmaskinen!
   Hehe ja det är rätt jobbigt faktiskt men den här gången så var det faktiskt ett intressant ämne. Tycker det är värre när det rings och ska säljas tvättmedel 🙂

 2. Ringer titt och tätt av diverse odugliga säljare. Så många som bara läser innantill från manus och inte alls vet vad de ska sälja. Jag säger alltid ”också läser du längst ner. Vad står där att det kostar…”

  Handlar aldrig via telefon eller säljare på marknader eller popupstores.

  1. Hehe näe jag har nog aldrig handlat via telefonen heller. Eller jo… jag har förnyat något elavtal men thats about it 🙂
   Har ju själv varit säljare i några år så lite mer sympati än alla andra tror jag att jag har.

 3. Lyssnar aldrig på telefonförsäljare heller!! Känns som att det kan finnas saker dolt som de inte tar upp! Vill läsa allt framför mig etc!

Kommentera