Storhandlat igen…

Idag såg vi återigen en röd dag på börsen och som lägst var OMXS30 ner dryga procenten innan den mot slutet återhämtade sig till -0,38%.

Det som är lite roligt är att H&M var det det enda bolaget förutom Cloetta som visade blått i portföljen. Annars brukar det ju vara tvärt om 🙂 Cloetta sålde ju sin del i Italien för 450 miljoner, vilket marknaden tycks uppleva positivt.

Blev att handla för drygt 4000 kr. Det är väl i och för sig vad vissa med lätthet kan lägga under en dag på IKEA…

10 thoughts on “Storhandlat igen…

  1. Då gör du nog det rätta valet Resan Mot Miljonen. Allt du investerar idag växer sig större med tiden.

   Jag är lite osäker på hur långt du kommit i din resa men jag har då redan nu börjat känna rätt hygglig effekt av den så kallade Ränta-på-ränta effekten.

   Lev väl och tack för kommentaren!

 1. Lyser mycket rött nu. Vår utländska portfölj är snart nere på +-0. OHI ner 2%, Senior Housing -2% Gick inte bättre i Svea Rike, Nobina -3%, HiQ-2%, Axfood -1,5%.

  Har dessvärre inte så mycket kvar i krigskassan, har köpt lite småslattar Nobina och Axfood som dalat, men nu är det snart semester och pengarna ska spenderas på annat håll 😉

  1. Hej Snålgrisen!
   HAHA ja under semestern får man lägga ner lite slantar till andra nöjen och det är nog så att sparkvoten kommer att sjunka rejält. Kommer i alla fall fylla på lite under sommaren oavsett hur det går.

   Riktigt trevlig sommar på dig och tack för kommentaren 🙂

 2. Har lovat mig själv att inte shoppa upp hela kassan utan invänta nästa månads tillägg innan pengarna spenderas/investeras, men det blir lite frestande när allt lyser rött.

  Dessutom spanar jag på ett nytt tillägg i portföljen och vill öka i ett par andra bitar. Svårt!

  1. Ja det där är ju hur svårt som helst faktiskt! Själv använder jag lite samma filosofi som miljonär innan 30, att sprida köpen under hela månaden och försöka ha allt investerat i slutet av den när nytt sparande dyker in.

   Jag gör alltså inte av med allt direkt efter #uppesittarkväll 🙂

 3. Hej,

  Det är så inspirerande att se hur du köper vid olika tidpunkter varje månad. Jag väljer att “bara” spara 1000 kronor i månaden i aktier då jag har andra sparanden som går före. Det blir därför vanligtvis enbart köp direkt efter löning. Jag längtar tills jag känner att jag har en “lagom” stor buffert för mitt lägenhetssparande (både fonder och vanligt sparkonto (0,8%)), för då kommer jag att öka upp sparandet i aktier.

  Sen är det sjukt att tycka 1000kr i aktier är bara men i denna krets är det en liten summa. Men många bäckar små, successivt bygger jag upp mitt innehav.

  Trevlig helg KTM!

  /Ekonomijakten

  1. Hej Ekonomijakten och tack så mycket för det!

   Tycker du gör helt rätt i att prioritera annat sparande. Att ha en buffert är viktigast och även amortering på bolån (och andra eventuella lån) är hur bra som helst.

   Så är det tyvärr. Men du ska tänka att för många är det svårt att spara 500 kr TOTALT! så då är 1000 kr i aktier riktigt bra.

   Jag började spara 500 kr i månaden för länge sedan 🙂

   Ha det bra och trevlig helg!

   //KTM

Kommentera