Nytt bolag i portföljen – Realty Income Corp

Idag valde jag att plocka in ett rätt spännande bolag i portföljen nämligen Realty Income Corp som jag hört en hel del om på senare tid. Tycker att kursen just nu ser rätt attraktiv ut och bolaget har generellt sett visat bra med vinst genom tiderna.

 

 

Blev ett knippe på 3 aktier idag. Att tillägga är att varje aktie är rätt dyr och aktierna kostade 522 kr styck med dagens kurs. –1566 kr idag med andra ord.

 

 

Kort om bolaget

Många Svenska bolag väljer att dela ut 1 gång per år, trots att många nu valt att splitta utdelningen till 2 tillfällen per år. För utländska bolag är det mer vanligt att dela ut 1 gång varje kvartal.

Realty Income utdelningsstrategi är däremot lite annorlunda och väljer att dela ut 1 gång varje månad. För att undvika extra beskattning så delar bolaget ut hela 90% av vinsten, vilket är otroligt högt.

Bolagets intäkter kommer i huvudsak från bolagets fastigheter och de hyror som dessa genererar. Bolaget äger hela 4700 fastigheter.

 

Utdelning och utdelningshistorik

Realty Income justerar utdelningarna varje kvartal (alltså 4 gånger per år) och utdelningarna har höjts 77 kvartal i rad.

Utdelningshistoriken då? Ja vad säger man? Tycker den ser rätt bra ut faktiskt.

Senast den 17 Januari 2017 valde bolaget att höja utdelningen med hela 6% dessutom.

 

 

Den post jag köpt nu är mest en bevakningspost men planen är att skjuta in pengar till bolaget lite då och då. Ska fortsätta läsa på om bolaget och försöka bilda mig en ännu bättre uppfattning om framtiden.

 


Direktlänk till bolaget på Avanza


 

Äger du Realty Income och vad tycker du?

8 thoughts on “Nytt bolag i portföljen – Realty Income Corp

 1. Bra köp. Jag ökar lite då och då i Realty Income just för att de har stabila innehav, stabil vinsttillväxt och ger månadsutdelningar. Så länge de ger en bit över 4 procent till rimlig valutakurs är jag nöjd. Bland månadsutdelarna ser jag dem som bästa alternativet när alla faktorer vägs samman. Boston Pizza och TransAlta Renewable gillar jag mycket men deras utdelningstillväxt är något ojämn samtidigt som kursen alltsom oftast är hög. Andra alternativ tycker jag generellt har alltför hög risk (de flesta REIT:ar som jag inte förstår mig på fullt ut och därför undviker) eller ingen utdelningstillväxt (t.ex. i övrigt fina NW Healthcare).

  1. Hej Utlandsutdelaren!
   Riktigt roligt att du tycker att köpet verkade vettigt. Antar att det finns många som känner sig skeptiska till bolaget där ute 🙂
   Spännande. Har du må hända skrivit något om Boston Pizza på din blogg? Hade varit kul att vara lite exponerad mot snabbmat också då jag idag inte är det.

  1. Tack så mycket för kommentaren Vardagsekonomen!
   Ja precis! Själv tittat jag rätt lite på dollareffekten utan nöjer mig med att inse att det inte kommer spela någon roll på 10 års sikt. Men visst, det har blivit mindre köp på västkusten nu ett tag. Vindarna börjar att vända som du skriver.
   Ha en fantastisk dag så hörs vi!

  1. Tjenare Snålgrisen!
   Hehe du tänker lite som utlandsutdelaren då med andra ord. Spännande!
   Vore intressant att veta ifall du skrivit något om bolagen på din blogg.
   Ha en kalasdag!

 2. Det är en väldigt imponerande steghöjning detta bolag har. Här vill jag köpa!
  Fint med månadsutdelning. Många bäckar…

  1. Yep, många bäckar små blir efter åren till stora vattendrag 🙂 Vattendragen mynnar ut i stora sjöar som vi kan gotta oss i framöver.

   Tack för kommentaren.

Kommentera