Köpt mer Axfood idag

Idag backade Axfood och i skrivandets stund är kursen ner 4,56%. Det är också idag som aktien handlas utan rätt till utdelning, d.v.s. aktier som du handlar idag får du ingen utdelning för i år.

Trots det valde jag att lasta in ett par extra aktier i portföljen. Kanske finns det många som säljer idag då det faktiskt är så att du även får utdelning för de antal aktier som du faktiskt säljer idag, vem vet?

Är i alla fall toppen att kunna plocka in ett så här fint bolag en dag som denna till ett, enligt mig, fint pris. Är oerhört långsiktig i bolaget och tycker att de förvärv de gjort på senare tid varit toppen. Även historiken för utdelningarna ser bra ut, och det är ju dessa som ska försörja mig en vacker dag.

Min bloggkollega Aktiepappa har skrivit ett par ord om Axfoods nya utdelning som ni borde läsa. Länk till inlägget hos Aktiepappa.


Som krydda på moset så delade även J&J ut en nätt liten summa på depån idag, nämligen 67 kr efter avdragen källskatt. En fin liten summa som t.ex. räcker till 2 nya aktier i Cloetta.

Minns att min dagspenning när jag gjorde värnplikten var exakt 67 kr efter skatt. Lite kuriosa 🙂

4 thoughts on “Köpt mer Axfood idag

    1. Helt rätt inställning tycker jag. Bolaget ska ändras mycket ifall jag ska sälja det.

      Var på Willys och handlade idag senast 😀

  1. Tack för omnämnandet. Axfood är ett av mina favoritbolag och det näst största innehavet jag har och jag kommer köpa fler så snart utdelningen kommer den 22 mars. 😊

Kommentera