Gårdagens stora investeringar

Igår var det surare regn på börsen och när jag kikade var OMXS30 ner -1,2%. Jag gillar verkligen när det uppstår oro där ute och det är då man som investerare bör utnyttja sitt gyllene läge.

Idag verkar vi starta dagen uppåt igen (+0,6% i skrivandets stund), så det är väl som det brukar vara antar jag…

Det här blev gårdagens köp:

 


 

Utdelningsökning

Totalt sett gav ovanstående köp en utdelningshöjning på 144 kr årligen.

Det känns inte mycket just nu. Lägger vi däremot samman årets alla köp och återinvesterar utdelningarna kontinuerligt så blir det stora pengar i slutändan.

 


 

 

Det gäller att ta de chanser man får. Fortsätter att köpa när det kommer små dippar och köper ännu mer när det blir större svackor.

SEB har en otroligt fin utdelningshistorik och min tro är att den kommer fortsätta

 


Passade på att handla lite H&M också. Aktien gick kl 15.00 ner till 200.70 kr och som vanligt fortsätter jag att köpa när det svider i allmänhet.

Såg många i Twitterflödet som passade på att köpa igår, men även de som jämförde H&M’s utveckling med den sista spelningen av orkestern ombord på Titanic.

 


 

Köpte Starbucks för 1.548 kr igår. Som ni inser är den köpkursen inte optimal om vi tänker på courtaget (avgiften). Känner däremot att värdet av att sprida köpen väger tyngre än att hålla optimal courtagenivå.

Starbucks lämnar utdelningar 4 gånger per år till aktieägarna.

7 thoughts on “Gårdagens stora investeringar

 1. Kul med lite köp även när börsen står så högt och många pratar om stora ras runt hörnet. Har själv köpt in en del jag tänkte skriva om i månadsuppdateringen.

  Axfood är en aktie jag har spanat på en längre tid, då min portfölj innehåller väldigt lite dagligvaruhandel. Dock har ju den liksom mycket annat gått upp i värde senaste året, du tycker fortfarande den är prisvärd? Grundar du det på nån sorts analys eller bara att du köper kvalitetsbolag regelbundet utan tanke på värdet?

  1. Så sant. Tycker att man har hört länge att det står högt men har lovat mig själv att köpa i alla tider så jag har slutat att försöka bry mig om det. Blir ett mindre orosmoment 🙂

   Det är nog snarare det sistnämnda. Köper bra bolag i alla väder, oavsett upp eller nedgång. Men det är klart att jag köper mer när det går sämre

 2. Själv gjorde jag både en hel del sälj och köp denna veckan, sålde faktiskt hälften av mina H&M, som är mitt största sänke i portföljen. Behåller dock resten tills vidare. Skrivit lite om det på bloggen idag.
  Ha en bra helg!

 3. Ökade pyttelite med 2 st Kinnevik B och 2 st Axfood.

  Sitter och trycker på mitt H&M med ett GAV på 216. Skulle vilja öka men valde att inte göra det eftersom jag hellre ökar i andra bolag och jag dessutom redan har för stor portföljandel i H&M. Man kan inte öka i allt, tyvärr.

  1. Hej Christian!

   Tycker du gör helt rätt i att avvakta med att köpa mer i H&M. En allt för stor andel ökar risken avsevärt i portföljen. Just nu är H&M mitt största innehav.

   Tusen tack för kommentaren och ha en riktigt trevlig helg!

Kommentera