Fortsatt tanka Castellum

Varje dag går ca 250 000 människor till jobbet i Castellums lokaler. Med 665 (2016) stycken kommersiella  fastigheter i 17 stycken tillväxtmarknader är Castellum mitt näst största bolag i portföljen. 16 000 kr har jag hunnit investera.

Utdelningen höjdes tidigare med 18% från 4,25 kr/aktie till runda 5 kr/aktie.

Igår valde Andra AP-fonden rejält minska sitt innehav i Castellum. Enligt en artikel i Dagens Industri var den största anledningen att förvaltaren vill minska exponeringen mot svenska fastighetsinvesteringar för att i stället lägga tyngre vikt i utländska fastighetsinvesteringar.

Aktien backade igår med dryga 4% och jag passade givetvis på att ta tillfället i akt.

Blev ett köp på 7 nya aktier för mig, vilket ger en årlig utdelning på 35 kr.

Har ni Castellum i er portfölj?

 

17 thoughts on “Fortsatt tanka Castellum

 1. Även jag har Castellum, och det har gått bra under tiden som jag har ägt aktien. vad som är nytt på sistone är att jag sålt av nästan hälften av mina Investor, kanske inte konstigt. Investor har klättrat till absurda nivåer, och det var läge att sälja av för att plocka ut vinsten och återinvestera i annat. Roligt att vi har upptäckt varandras bloggar härute. Kommer att kolla av din blogg mer under dagen 🙂

 2. Har en mindre post i Castellum som jag ligger kvar med, har inga planer på att investera mer i närtid. Fastighetspreffar ger mer helt enkelt, men det kan ju ändra sig på lite längre sikt…

  1. Det är intressant det där! Räknade lite snabbt och köper du Castellum istället för tex Akelius Pref så tar det ca: 10 år innan yoc är ikapp om man återinvesterar utdelningen i båda.

   Räknar vi istället på 20 år så har Akelius Pref en yoc på 20% medan Castellum har 32%!

   Allt är ju beräknat på om det går som historiskt så det kan ju självklart få annat utfall.

   Själv kör jag både preffar och tillväxt.

   Mvh / Frihetsmaskinen

   1. Det är fantastiskt roligt att räkna på sådant faktiskt 🙂 Just därför jag inte har så sjukt mycket preffar i portföljen. Men fick plats med lite Akelius och Balder i alla fall.

    Ha en riktigt trevlig midsommar Frihetsmaskinen

 3. Sålde av mina fastighetsinvesteringar för ett tag sen och tog en snabb vinst. Nu ligger värderingarna lite lägre. Inte omöjligt att Castellum eller något annat fastighetsbolag åker in i portföljen om värderingarna kommer ner lite mer 🙂 Annars tycker även jag att Castellum är ett fin bolag.

  Mvh Slimis

  1. Spännande att höra! Var det något speciellt som gjorde att du ville plocka hem vinsten? Sålde du allt eller bara en del av innehavet då?

   Låter riktigt bra det 🙂

   Tack för kommentaren!

  1. Ja imorgon är ju lönen för många på kontot så det blir ju perfekt 🙂
   Har själv ca 4k kvar att köpa för från föregående månad. Min taktik är ju att försöka investera allt under månaden, lite den taktik som Miljonär innan 30 beskriver i sin bok.

   Ha en riktigt trevlig midsommar vad än du nu hittar på 🙂

  1. Hej Marcus!
   Försöker hålla mig så nära 599 kr som möjligt. Då blir courtaget i de flesta köp 1 kr. Över det avrundas det uppåt och då blir det 2 kr. Alltså dubbla courtaget.

   Ha det så bra och tack så mycket för frågan 🙂

Kommentera