Ett bolag mindre i portföljen

Ja, vilket bolag var det egentligen som åkte ut ur utdelningsportföljen? Svaret får du här


Ni som följt mig en längre tid vet att jag sällan säljer mina innehav. Jag är inte en investerare som tycker att det är kul att hämta hem vinster på kortare sikt. Troligtvis säljer många allt för bra bolag allt för tidigt och går miste om mycket fin framtida vinst.

Problemet är när man inte längre känner sig tillfreds att köpa mer, trots att vikten i bolaget inte är särskilt hög. I ett sådant läge tror jag att det enda rätta är att sälja.

Många har säkert listat ut vilket bolag det är jag gjort mig av med. Har pratat om det tidigare och nu gjort slag i saken. Hej då…

Vid mitt sälj slutade avkastningen på -54 kr. MEN, då är inte utdelningen inkluderad. Räknar vi med den slutade totalavkastningen faktiskt på +125 kr.

Utdelningen sjönk i år från 3 kr → 2 kr. Den betalas ut 2 gånger per år varav du får 1 kr per aktie vid varje tillfälle. I dagsläget ligger direktavkastningen på hela 5,2%


På senare tid har jag inte tagit till mig vad som händer i bolaget men tydligen har något hänt då kursen faktiskt stigit sakta på sista tiden. Det är väl också ett problem – bolag som man inte har något intresse av vill man heller inte följa.

Själv tycker jag att du ska ha bolag som du känner dig intresserad av i portföljen så att du verkligen finner ett nöje i att följa deras resa. Annars kan du lika gärna spara i en Indexfond.

 

Har du haft några funderingar kring Telia? Värt att köpa på dessa nivåer?

 

 

18 thoughts on “Ett bolag mindre i portföljen

  1. Ja troligtvis är det som sagt ett allt för tidigt sälj, men köpte bolaget på helt fel grunder. Vet bättre nu 🙂

   Tack ska du ha för kommentaren Frihetsmaskinen!

 1. Klokt att avyttra Telia. Jag ser ingen intressant framtid i det bolaget.
  Mvh
  Bearfighter Investment

  1. Hej Bearfighter Investment!
   Precis! Känns som att det inte är min typ av bolag heller. Vill hellre ha bolag som höjt utdelningen stadigt på senare tid.

   Ta hand om dig och investeringarna!
   //KTM

 2. Jag överväger också att passa på att säkra vinsten och sälja hela innehavet. Hade annars tänkt behålla året ut över höstutdelningen. Eftersom Telia bröt igenom uppåt nyligen tror jag att aktien kommer testa 39,50 kronor innan det eventuellt vänder. I de trakterna kommer jag ta hem vinsten. Vänder det innan dess väntar jag.

  1. Hej Utlandsutdelaren!
   Jag var tidigare också intresserad av att vänta till höstutdelningen men nu när jag såg att innehavet låg på + så sålde jag ^^ Bolaget gjorde inte så sömnen blev bättre om nätterna precis.
   Men vem vet? Det är ju när alla andra tvivlar som man kan göra de bästa affärerna 🙂
   Pappa hade bara Telia och Peab i sin portfölj

   Tackar och bockar för din kommentar. De är värdefulla!

  1. Ok, ja det är nog inget dåligt alternativ det inte. Som sagt, rätt bra direktavkastning nu och jag skulle väl inte tro att utdelningen sänks men det är inget man kan svära på heller.
   Såg att Miljonär innan 30 också har Telia i sin portfölj 🙂 Han har haft rätt tidigare.
   Tror på din teori och önskar dig mången lycka till!

  1. Så sant 🙂 Nu har ju även Kinnevik en stor del Comhem också. Så telecom får man nog av i Kinnevik faktiskt ^^

 3. Hej!

  Jag tänker att man vill ju vara med i branchen på något sätt när de flesta människorna i Skandinavien är beroende av det. Har du gjort någon undersökning tidigare varför man ska / inte ska äga telenor,tele2 eller telia? Tänker på ditt beslut att köpa just telia och inte någon av de andra. Branchen är skön på det viset att alla bolagen kommer finnas kvar i en eller annan form men det som avgör för mig är hur mycket branchen syns och vad deras varumärke levererar.

  Måste säga jag är lite partisk också så du gjorde rätt beslut ;).

  1. Hej!
   Jag tror självklart att bolagen kommer att leverera och det är ju faktiskt så att de är fenomenalt duktiga på att anpassa sig till hur världen vrider sig. Hade telia bara fortsatt syssla med fast telefoni så vet vi hur det hade gått…
   Varför jag valde Telia i begynnelsen var för att jag var otroligt korkad och enbart läste en artikel på Placera där Telia togs upp som ett köpcase ^^ Hade lika gärna kunnat bli Tele2.

   Visst finns det ett bolag i USA som levererar Telekom som är rätt populärt med stigande utdelningar? Var någon förkortning men minns inte vad det var 🙂

   Tack för att du kommenterar här på bloggen och stort lycka till!

   1. Tror att bolaget du söker efter är AT&T som du ser som mast i alla filmer som kommer från USA 🙂 “När folk ringer och tar upp telefonen står det nästan uteslutande AT&T.

    1. Där har vi det! Tack för upplysningen 🙂 Minns att jag såg det tidigare i något sammanhang och tänkte att det kunde vara ett case att läsa mer om. Som vanligt har det uteblivit.

 4. Jag kommer att fylla på Telia så det är bra att ni säljer 😉

  Min syn på Telia är att det är ett stabilt bolag, kanske inte supersexigt dock men när de amerikanska böterna är ur världen vilket borde ske i år. Och när uttåget ur euroasien är helt klart, senast om ett år, så tror jag att kursen kommer stiga. Det är också många som är besvikna på Telia-aktien både småsparare och professionella aktörer men de har gått in på högre nivåer och med andra förväntningar.
  När stockholmsbörsen inte stiger lika mycket som i år så tror jag att fler kommer titta närmare på Telia och intresset för aktien ökar.
  Jag tror på en ca 20% uppgång på ett års sikt.

  1. Hej Hasse!
   Kul att du delar med dig av din kunskap. Med 20% uppgång lät utdelningen dessutom stiga 🙂 Du gör nog rätt i att tänka långsiktigt.
   Stor anledning till att jag säljer är som sagt att jag inte har intresse längre att följa bolaget.

Kommentera