Cloetta – så gjorde jag

Cloetta kom igår med sin rapport för Q1 som visade deras resultat för början av året. Jag har länge varit ägare av Cloetta och självklart har man gått och väntat på den här rapporten.

Hela rapporten finns att läsa via denna länk.

Redan tidigt på Twitter kunde vi läsa många som insåg att siffrorna för dagen nog skulle bli rejält röda.

 

Har genom min resa i Cloetta haft en otrolig utveckling och det har länge varit mitt bästa innehav. Gårdagens rapport gjorde att aktien initialt sjönk med drygt 7% för att sedan efter dagen återhämta sig något till -4,85%.

Något som Cloetta tog upp var den betydande rollen för den s.k. “påskeffekten”, d.v.s. att påsken inträffar väldig sent i år. Under påsken  säljs det väldigt mycket godis och ju senare påsken inträffar desto längre tar det för denna försäljning att visas i en rapport.

 

Vad gjorde jag med innehavet?

Givetvis valde jag att passa på att fylla upp mitt förråd nu när marknaden vill vara kortsiktig. Självklart uppstår ett väldigt säljtryck och aktien faller, men för mig handlar det om att se längre än bara en rapport.

Framöver tror jag bolaget kommer fortsätta prestera bra med fina förvärv och bra försäljning.

Jag prickade inte riktigt av gårdagens dipp men det var bra nära 🙂

 

6 thoughts on “Cloetta – så gjorde jag

  1. Hej Someone och tackar och bockar för din kommentar 🙂
   Ja många säger ju att mycket är dyrt, men frågan är vad dyrt är egentligen?
   I ett kortsiktigt perspektiv är det klart att bolag kan vara övervärderat. Men det finns mycket som säger att bolag även snabbt kan växa in i sin värdering.
   Lyssnar på en ljudbok nu där det pratar mycket om långsiktighet och betydelsen av det. Har funkat fint för mig i alla fall 🙂
   Riktigt trevlig söndag på dig!

 1. Snyggt fångat i dippen där. Jag sålde mina Cloetta för 35,80 för ett tag sedan. Ska nog plocka in dem igen för mellan 32-33 vid nästa tillfälle, lyckas det så blir det ändå några hundralappar i mellanskillnad.

  1. Men halloj Fribiljetten!
   Kul att du stannar förbi och kommenterar 🙂
   Tycker det är suveränt att du har en plan för dina köp och sälj. Det är kanske det viktigaste trots allt.
   Cloetta är ju tyvärr en lite sämre kandidat i min utdelningsportfölj men gillar ändå bolaget. Lite som med Paradox faktiskt 🙂
   Ha en trevlig söndag!

  1. Men halloj Finansnoob!
   Ja jag kan hålla med om att det är allt ifrån ett förhoppningsbolag. Har som själv alltid gillat cloettas godis och det är en stor grundpelare som jag lägger mycket vikt i – just att jag ska gilla det bolaget gör, deras grundverksamhet så att säga.

   Spännande att se din blogg också. Ska kika in den lite extra idag 🙂

   Hoppas det är OK att jag refererar ett av dina inlägg i veckans rapport

Kommentera