Stora händelser framöver. Rapportperiod

Veckan har börjat på röda siffror där bland annat H&M tyngt börsen extra mycket. Tydligen uppnådde inte decemberförsäljningen de 9% som av bolaget ansågs rimligt utan stannade på enbart 6%. Det här fick givetvis marknaden att reagera kraftigt och aktien var ner 3%. Missade tyvärr att handla då jag inte har något kvar att handla för denna månad.


Nu drar ju rapportperioden igång på fullaste allvar. Under rapportperioden kommer alla bolag släppa sina årsrapporter där vi får reda på massa viktig fakta om bland annat höjd/sänkt utdelning och vilka mål som ställts för 2017.

Förra året hade jag precis nystartat så jag tänkte inte så mycket på rapportperioden, den gled liksom bara förbi. I år har jag däremot tänkt att läsa rapporterna samt köpa mer ifall något bolag dippar p.g.a. sin rapport. Här har vi verkligen ett läge att kunna fynda om marknaden på kort sikt blir oroliga vad som står i bolagets rapport.

Vet att många av mina läsare delar en del av mina innehav så jag har sammanställt en liten kalender över viktiga datum att hålla utkik efter. Så printa in dessa datum i era huvuden nu 🙂

Har ni någon gång sålt en aktie p.g.a. en enskild årsrapport?

 

 

 

10 thoughts on “Stora händelser framöver. Rapportperiod

 1. Snygg sammanställning! Nu gäller det att fylla på med alla tillgängliga likvider om det uppstår bra köplägen.

  Vad är din feeling gällande rapporternas infriande av analytikernas gissningar?

  Allt gott.

  1. Halloj Vardagsekonomen! 🙂
   Haha ja det är ju det som är problemet. Tur att det snart är löning och att de flesta rapporterna kommer i slutet av denna månad och i februari 😀
   Jag har faktiskt ingen feeling alls är jag rädd. Har dock ställt fokus på att inte sälja något bolag bara för att det blir en dålig rapport.
   Lev väl!

 2. Superbra att kunna ta del av det! Jag ska särskilt hålla koll på eventuella dippar i investor, lönen kommer ju snart och då tänkte jag köpa mina första aktier där 🙂

  1. Hej Annika!

   Härligt att du tänkt köpa Investor. Tror verkligen på ägare av kött och blod och du kommer nog få fina år som aktieägare (är min tro i alla fall).
   Min strategi är ju att inte invänta någon dipp utan att köpa små poster kontinuerligt och sedan ännu mer när det väl gör som ondast. Eftersom bra bolag nästan aldrig blir billiga. Risken är ju att man aldrig får vara med på tåget.

   Tusen tack för din värdefulla kommentar och hoppas du fortsätter läsa här på bloggen.

  1. Hej Aktiepappa och tusen tack för kommentaren 🙂
   Hehe ja nu såg jag ju att man ser det direkt på Avanza så jag hade inte behövt leta lika mycket, men nu är jobbet gjort i alla fall.

 3. härligt 🙂 ser fram mot novo`s rapport, hoppas kunna fylla på lite där vid lön.
  Tackar för ett fint jobb med kalendern

  1. Hej igen Trogna följaren!
   Ingen orsak och tack för komplimangen. Kommer också fylla på Novo nu när lönen kommer så där är vi 2. Var ett tag sedan nu 😛

 4. Snyggt!
  Själv klippte jag ut en lista på kommande raooprter från Avanzas sida och lade in på bloggen, så kan jag lätt se när det närmar sig utan att behöva logga in och kolla 🙂

  1. Hej Trygg pension!
   HAHA ja va kul att du tog upp det för jag såg precis att den fanns där. Hade sparat mig en hel del jobb 😛
   Tack så mycket för att du länkat till mig blogg. Ska se till att göra detsamma med din då jag tycker den verkar vettig : )

Kommentera