Paradox flyger på börsen

Mitt enda spelbolag i Portföljen, Paradox Interactive, flög idag på börsen och ligger i skrivandets stund på +5,29% för dagen.

screenshot_4

Anledningen till uppgången är att det nyligen annonserades ett nytt partnerskap mellan Paradox och kinesiska Tencent, vilket är en av de största Internet-företagen idag. I avtalet stod det att Paradox nu kommer publicera Cities:Skyline för spelare i Kina via Tecnets plattformar. Det här är enbart starten och framöver kommer vi se ytterligare titlar levereras till kineserna på följande vis, bland annat den kända titeln Stellaris som fick mycket uppmärksamhet vid introduktionen.

 

Varför äger jag Paradox?

Det är fullt förståeligt att ställa frågan då bolaget i dagsläget inte ger ut några slantar i form av direktavkastning till sina aktieägare. Min portfölj bygger ju på att ha stora och väletablerade företag som ständigt delar ut och höjer utdelningen till oss.

Paradox skiljer sig något. Har så otroligt stora personliga preferenser till bolaget och känner mig säker på framtida tillväxt och därigenom kan jag inte motstå frestelsen att få åka med på tåget nu när det väl satts i rörelse. Att priset för biljetterna nu är billiga tackar jag självklart för.

Har personligen samtalat med Fredrik Wester under ett event och bara det samtalet fick mig att inse att Paradox verkligen är en klippa bland andra klippor. Gillar samtliga av deras spel och spelbranschen i stort ser jag som ljus. Samtidigt är jag nästan medveten om att Paradox i sinom tid kommer att börja dela ut pengar till sina ägare, vilket gör att jag vill börja bygga upp ett antal aktier nu när kursen är relativt billig.

 

Sammanfattning:

Paradox har från och med den 2:a december en ännu mer ljus framtid till mötes och jag kommer fortsätta att äga bolaget.

6 thoughts on “Paradox flyger på börsen

 1. Bra skrivet, nu vart man sugen på köpa paradox, dock äger jag redan ett spelbolag (Starbreeze) som jag också vill tipsa om. Kanske inte gör något att ha två bolag från samma bransch?
  Mvh
  Pengargeek

 2. Hej på dig Pengargeek!
  Starbreeze är också ett mycket fint bolag med en fin bakgrund och jag tycker att du gjort rätt som har lite av spelbranschen i din portfölj. Definitivt gör det inget att ha 2! Det man ska ha koll på dock är att man har tid att följa bägge samt att man inte får för stor del inom samma bransch. Löser man det är det lugnt! 🙂

  Tack så mycket för din kommentar!

   1. Så sant som det är sagt! Allt handlar om prioriteringar 🙂 Är själv inte emot att ha mer än “rekommenderat” 10-15 bolag i portföljen

 3. Jag äger några stycken Paradox-aktier i min tillväxtportfölj. Precis som du så är jag egentligen en investerare med fokus på utdelningar. Blir spännande att se hur framtiden blir, och särskilt om de kommer kunna dela ut någon gång också.

  1. Tjosan PengarMoneyPengar, kul att du tittade förbi 🙂
   Tycker du gjort ett strålande val faktiskt. Var ju med på Paradox resa redan vid Magicka tiden och har följt bolaget sedan dess, så för mig kändes det som ett givet val.

Kommentera