Nytt All Time High i avkastning

På senare tid tycker jag portföljen gått bra…riktigt bra faktiskt. Då jag har stora bolag i portföljen så är det ju oftast så att portföljen går bra om OMXS30 tickar uppåt.

Idag uppnådde jag en mindre milstolpe som faktiskt kändes rätt suveränt, nämligen en avkastning på 10 000 kr!  I avkastningen räknas då dels den utdelning jag fått från aktierna men även kurstillväxten. Nu är det ju främst börsen som på senare tid gått bra då jag inte hunnit få så mycket utdelningar ännu.

Bästa innehavet: Kinnevik + 1903 kr

Sämsta innehavet: H&M – 551 kr

Självklar är det så att dessa 10.000 kan förvandlas till 8000 kr imorgon. Däremot, så länge jag är förberedd på att så kan bli fallet och fortsätter att hålla mig till min strategi så kommer en större nedgång inte kännas negativt.

Jag reflekterar tillbaka lite till mitten av 2015 när jag började spara i fonder. Vi låg då på en rätt stor topp och var på väg neråt. Under många många månader låg min avkastning på minus och i ärlighetens namn kändes det inte så bra. Fortsatte däremot att köpta månad för månad och till slut kom en vändning. Så kommer det alltid vara och huvudsaken att man är långsiktig i stället för kortsiktig så kommer det alltid bättre tider.


Tror att det är viktigt med att fira små delmål och därför kommer jag ikväll att ta ett riktigt långt träningspass och en rejäl sovmorgon imorgon. Hade egentligen suttit fint med en öl men har bestämt mig för att spara den till helgen 🙂

Hoppas ni har en riktigt bra tisdag!

14 thoughts on “Nytt All Time High i avkastning

 1. Ja, det finns många fördelar med att vara långsiktig, en av dem är just det att man kan glädjas både när aktiepriserna går ned och upp. När de går ned blir det man vill köpa billigare och när de går upp sticker portföljen snabbt upp i värde!

  Lycka till på vägen mot miljonen eller miljonerna!
  MV

  1. Hej Minimalist Value och riktigt kul att du kunde slänga en kommentar 🙂
   Ja men visst är det! Tycker det är så suveränt att jag kunnat öka så pass mycket i H&M till ett, enligt mig, bra pris. Måste däremot bli bättre på att spridas mina köp.
   Kul att du länkade till din blogg. Ska ta och kika in den 🙂
   Tack ska du ha och ha det super!

 2. Snyggt! Stort grattis! Kommer du beröra tjänstepension vid tillfälle? Har du möjlighet att placera dessa stålar själv? Gratts till bra blogg!

  1. Hej Fredrik!
   Jadå det hade jag tänkt att göra. Blev som sagt uppringd om det men tänkte att jag skulle försöka förvalta det på egen hand.
   Kommer nog något inlägg om det så småningom 🙂
   Tack för kommentaren och för ditt grattis

 3. Kul att nå en milstolpe! Min milstolpe är att komma upp på +/- 0, hehe, jag har Fingerprint som tynger portföljen fortfarande men eftersom jag utökat i övriga innehav som samtidigt gått riktigt bra så är jag inte långt ifrån! Men vissa av mina innehav är bevis på att tålamod, långsiktighet(för mig är det endast 7 månader hittills på börsen) och lita på sin egna analys av bolaget.

  Opus och SOBI är bra exempel för mig. Opus rusade upp 20% för att sedan gå ner och hamna på minus, fortsatte köpa och idag de bolag som gått upp mest 37%. SOBI började gå ner och låg minus i ca 3-4 månader, som mest -10%, fortsatte köpa och idag 20% upp.

  Hoppas även Fingerprint vänder snart, de ska bara städa upp runt bolaget först 😉

  Kör hårt och lycka till i veckan.

  1. Hej Börsjägaren!
   Fantastiskt roligt att höra. Tråkigt med FPC. Känner att jag inte haft tid eller riktig kunskap att sätta mig in och svängningarna har varit för stora för min egna del.
   Riktigt kul att höra att det går bra i de bolag du har i alla fall 🙂

 4. Även min portfölj tickar uppåt, jag ligger på + på alla mina konton nu.
  Tycker det mesta verkar dyrt nu, vad tänker du själv?
  Har förresten bytt bloggadress!
  Ps: har skrivit lite om belåning efter din fråga om det.

  1. Hej Trygg Pension!
   Men du riktigt stort grattis och bra jobbat 🙂 Yep, många som säger att det är “dyrt”, men frågan är vad som egentligen definierar dyrt.
   Jag ökar hela tiden och försöker öka extra mycket i det blir en sättning i något bolag. Exempelvis har jag ökat extra mycket i H&M nu.
   Bra att veta. Ska se till att uppdatera min länklista med din nya adress 🙂
   Tack för kommentaren!

Kommentera