Fingerprint Cards – dags att svepa in ett lass?

Antar att ingen missat det stora fallet som idag skedde på Fingerprint Cards kurs? Initialt backade aktien med nästan 15% och är nu nere på ca 11%. Fingerprint har ju varit ett fantastiskt bolag för de som varit med tidigt på resan och vi minns den dagen när aktieägarna jublade då kursen steg som en pil mot himlen.

Minns själv att Fingerprint drog iväg rejält uppåt precis när jag började med aktiesparande och var då väldigt nära köp-knappen men valde att stå över. Lite konstigt är det att jag stod över det här erbjudandet då jag köpte i princip allt som rekommenderades (helt livsfarligt och inget att rekommendera).

screenshot_4

Anledningen till att Fingerprint skönk kraftigt är att bolaget sänker sin intäktsprognos för 2016 från 7,2 – 7,5 miljarder kronor till 6,6 – 6,8 miljarder kronor, d.v.s. en rätt rejäl sänkning som fick kursen att skaka. Som vanligt reagerade marknaden tufft och många tog snabba beslut och sålde sina innehav.

Bullpappret länkade en rätt intressant sak på Twitter nyligen:

screenshot_2

Tråkigt att en sån fin vision och ett steg i rätt riktning går helt ner i graven p.g.a. en aktie. På Twitter ställdes även en fråga från Claes Hemberg om hur vi tänkt göra kring våra innehav av FPC framöver:

screenshot_1

 

Vad tänker Ktm göra?

Jag har valt att fortfarande stå över och inte köpa på mig ett innehav. Anledningen är främst att bolaget känns så pass skakigt men kanske framförallt att det i dagsläget inte finns någon direktavkastning. Att bolag som jag äger ska dela ut pengar är A och O. I nuet är det enda bolag jag äger som inte delar ut pengar Paradox, men här förklarar jag anledningen till varför jag trots det äger bolaget.

Skulle här vilja förtydliga att jag inte tycker någon gör fel i att köpa FPC idag. Kanske har ni förstått mer om bolaget än vad jag gjort och ser en ljusare horisont. Om jag skulle köpa bolaget så skulle det vara för att jag tror att kursen kommer stiga på kort sikt, och så jobbar jag ju inte. Vill äga mina bolag i 10,15 eller 20 år och kunna argumentera med vem som helst när som helst varför jag äger respektive innehav i min portfölj.

6 thoughts on “Fingerprint Cards – dags att svepa in ett lass?

 1. Någon gång är det köpläge i nästan alla aktier, men jag (som också missat hela FPC-tåget) känner ingen panik att gå in nu. Visst kan det vända här, men varför just här? Trots allt behöver man bara gå tillbaka ett drygt år för att hitta betydligt lägre kurs. Mycket har förvisso hänt sedan dess, men jag vill ha tydligare skäl att köpa än att det rasat mycket på kort tid.

  1. Tjenare Micke och tack så mycket för dina värdefulla tankar!
   Självklart är det så! Jag går ju i filosofin att alltid köpa i bolag jag ser framtid i och köpar mer i dessa när kursen faller och det blir rea. Hade jag förstått mer om FPC så hade jag kanske hakat på tåget nu.

    1. HAHA! Ja det ligger väldigt mycket i det du säger 🙂 Sker så mycket inom det området så det gäller verkligen att lägga ner tid, tid som oftast inte vi löneslavar har.
     Tusen tack för din kommentar Micke, lev väl och lev rikt 🙂

 2. När det gäller FPC så har i princip alla en åsikt och det faktum att många av deras aktieägare har så starka åsikter om aktiens förträfflighet får mig att bli sugen på att inte köpa den.

  Sen att företaget kantats av konstiga turer med falska pressmeddelanden mm gör mig bara än mer säker på att avstå dem. Sen kan det säkert vara helt fel men så väljer jag att göra.

  1. Hej Aktiepappa, roligt att du kommenterade 🙂
   Håller med dig till fulle. För mig ligger det något negativt över FPC utan att egentligen veta varför. Det är nog därför jag valt att avstå så länge och fortfarande avstår

Kommentera