Castellum höjer utdelningen med 18%!

Kom ihåg att aldrig se det ni läser på bloggar som köprekommendationer. Bilda alltid en egen uppfattning om bolagen.

Idag var första gången jag riktigt suttit och väntat på en årsrapport, en #rapportvaka kanske man skulle kunna kalla det. Tidigare har jag aldrig riktigt brytt mig om det här men med tiden kan jag tycka att det blir roligare och roligare att följa dessa nu när man börjar få lite mer kunskaper.

Idag kl 13 publicerade i alla fall Castellum sin rapport för Q4 och tycker att det var riktigt trevlig läsning.


Direktlänk till rapporten


Har köpt småskvätter i Castellum nu under 2016 och i skrivandets stund har det gett goda resultat, trots att fastighetssektorn haft det relativt tufft på sista tiden.

 

Det mest positiva för mig som utdelningsinvesterare är den utdelningshöjning som bolaget gör. Från tidigare 4,45 per aktie delar nu bolaget ut en hel femma (5kr) för varje aktie du köper. Inte illa.

Även andra nyckeltal tycker jag såg bra ut i rapporten. Det verkar gå bra! Eller som de själva uttryckte det Året då allt gick i mål!

Kommer vilja köpa mer i Castellum här under året och det kan hända att det blir att skjuta in en extra slant nu när lönen trillar in nästa vecka 🙂

Direktlänk till bolaget på Avanza

4 thoughts on “Castellum höjer utdelningen med 18%!

 1. Jepp, sannerligen trevligt. Bara att fortsätta köpa. Just nu köper jag Castellum i alla portföljerna.

  Behöver råd i en fråga om billån. Hjälp mig gärna med en kommentar i min blogg om du har tid.

  Allt gott

  1. Tjosan Vardagsekonomen! 🙂
   Det tycker jag du gör rätt i. Inget dåligt val att de väljer att dela ut 2 ggr per år heller. Sprider pengarna mer under året på det viset 😛
   Jag är väldigt dålig på billån men jag kan försöka i alla fall!
   Allt gott på dig med!

  1. Jag tycker det alltid känns roligt att investera i fastigheter 🙂 Har ju även ett lite mer “kännbart” projekt via Tessin som jag tänkte ner och “känna” på i sommar.

   Trevlig midsommar på dig Roadstar!

Kommentera