Mer om mig

Insåg i helgen att min sida som beskriver mig och bloggen är väldigt föråldrad och passade på att uppdatera den. Det här gjordes i sällskap med en öl från Kopparbergs bryggeri givetvis.

Det intressanta är väl att många säkert inte ens vet att sidan existerar då det inte är helt intuitivt hur man kommer dit.

Då det dyker upp en undermeny när du för musen över ”Om mig” känns det kanske som att valen i undermenyn är det enda som går att välja.

 

 

Läs mer om mig här

Nu börjar strax en ny börsvecka och i veckan har vi dessutom #uppesittarkväll att se fram emot.

3 thoughts on “Mer om mig

 1. Hej Kronan!

  Kul att läsa lite mer om dig, noterade att vi är inom samma bransch också! Nu framgår det inte exakt vad du gör i ditt yrke eller om du är 30 eller 35, men nog borde du kunna tweaka upp din lön några tusenlappar? Är själv 39 år och har jobbat med sytemutveckling i 15 år och ligger på 42000 som systemutvecklare affärssystem (C#, Dynamics just nu men kan det mesta inom Microsoft-sfären) på en mindre ort i södra Sverige. Har fått kämpa och hota med att säga upp mig för att få denna lön trots att det är jättebrist på just min kompetens här nere. Det är helt enkelt för låga timpriser i kombination med giriga arbetsgivare som vill ha hög vinstmarginal. Har du testat att kontakta andra arbetsgivare, för att rent förutsättningslöst höra vad de är beredda att betala? Fick upp min lön 7000 kr på ett bräde genom att göra detta. Antar det är en ”once in a lifetime” men ångar mig inte ;=)

  1. Hej!

   Stämmer bra, nog är den lite låg alltid och det är något jag funderat en hel del på. Förra lönesamtalet blev ju ett fiasko när jag fick upp lönen enbart ett par hundringar.

   Jag har faktiskt aldrig kontaktat min närmaste chef för att fråga detta. Det är bara under löneförhandlingarna det kommer på tal faktiskt 🙂

   Skulle vara kul att höra hur det gick till för dig. Hade du lagt upp samtalet på något speciellt vis eller sa du helt enkelt bara att du tycker att din arbetsprestation är värd mer än du får ut nu p.g.a. dessa anledningar?

   1. Hej!

    Jag gjorde inget speciellt, gick till en konkurrerande konsultfirma och berättade vem jag var och vad jag hade jobbat med och att jag skulle kunna tänka mig att jobba hos dem, då erbjöd de mig direkt efter samtalet 36000 kr (jag gick inte på finten om att svara på frågan ”vad tjänar du nu” utan jag frågade istället ”vad kan ni tänka er att erbjuda mig”. Då hade jag 30000 hos nuvarande arbetsgivare, och sen ringde jag helt enkelt upp min chef och sa att jag hade fått ett nytt erbjudande och att jag funderade på att säga upp mig. Han sa ”återkommer”, och fick sen ett sms med ”37000 kr + 4000 kr bonus/månad ok?”. Svarade ja på detta då jag hade bra uppdrag och trivdes med chefen. Ville väl egentligen inte byta arbetsgivare men lönen sög verkligen och jag hade alltid fått högsta betyg av mina kunder. Jag tycker det är omöjligt att sätta ett pris på vad jag är ”värd” utan jag lät helt enkelt marknaden värdera min kompetens…

    Chefer delar inte ut lönehöjningar för att vara schyssta. Deras jobb bland annat är att hålla lönerna nere -> större vinstmarginal för företaget och större bonus till chefen. Folk som aldrig bråkar eller är trogna och lojala är deras våta dröm.

    Är man duktig inom IT/systemutveckling och dessutom är bred (webb, win, mobil) ska man utan problem få 35-40 000 utanför storstäderna efter kanske 5-10 års erfarenhet. I storstäderna hade jag inte tagit något mindre ön 50″ om jag skulle söka jobb där idag, för där finns kunderna med pengar…

Kommentera