Bloggens pengar är bloggens pengar

Det finns 2 saker som jag gjort klart för mig från det att jag började investera och även blogga

1 – Portföljens pengar är portföljens pengar

2 – Bloggens pengar är bloggens pengar

Med det menar jag helt enkelt att de pengar jag sätter in i portföljen rör jag inte. Behöver jag en ny bil så sparar jag till det på sidan om och behöver jag reparera diskmaskinen (nu har jag dock ingen diskmaskin) så tar jag från min buffert. Portföljen ska ligga och gro, och det gör den bäst ostört.

På samma vis vill jag att intäkter från bloggen ska tillfalla bloggen och inte portföljen eller mitt dagliga bröd. Kan givetvis bli ändringar längre fram, men just nu känns det helt rätt.

Decembers intäkter från bloggen blev +260 kr. Pengarna kommer den här gången gå till att köpa ett nytt tema då jag varken har tid eller ork att skapa ett själv. Sedan gäller det bara att modifiera det lite som jag vill ha det, vilket givetvis också kommer ta tid. Funderar på ett tema som kan representera läsvärda artiklar på ett smidigare sätt och som funkar bättre till mobilen.

Intäkterna ska också gå till att hålla bloggen vid liv. Det tillkommer exempelvis kostnad för att tillhandahålla hosting och domännamn, något jag tänkte komma mer in på i en senare artikel. Nu finns det givetvis gratisalternativ till det här, men som vanligt kommer allt som är gratis med en viss begränsning.

En bloggare som verkligen gjort intryck på mig är Utdleningsseglaren som skänker sina bloggintäkter till välgörenhet. Läs mer om det här. Det här är definitivt ett alternativ som gör att man kommer sova bättre om nätterna; vilken god gärning!

Hoppas att er helg börjat riktigt super! Kommer att resa bort imorgon och fara på ett äventyrsbad med syskonbarnen. Hoppas att jag kommer hem med hela armar och ben denna gång 🙂

4 thoughts on “Bloggens pengar är bloggens pengar

 1. Hej KtM,

  Visst är det lockande att köpa ett bra tema, men det finns många gratis som är väldigt bra. Vad söker du? Jag var länge inne på att välja något av Anders Noréns alternativ exempelvis: http://www.andersnoren.se/teman/

  Ett alternativt sätt jag är inne på att ta lite hjälp för att designa grafik eller köpa foton till bloggen. Jag tror det ger mer än att köpa tema.

  1. Halloj!
   Har faktiskt inte kikat allt för mycket men hittat ett som skulle passa min typ av blogg klockrent 🙂 Inte så dyrt heller, tror det skulle gå på 300 kr och då ingår även 12 månaders support, även om jag nog inte kommer att nyttja det 🙂
   Att köpa foton låter inte helt fel det heller och är definitivt värt att lägga ett par extra kronor på.

 2. Jag har funderat på att testa annonser på min blogg för att se om det kan ge någon krona då och då. Ser att även du kör WordPress. Använder du WordAds, eller har du något annat annonssamarbete?

  1. Jag hade tidigare Google Adsense och genererade upp scripten därifrån som jag inkluderade på min blogg (främst som en sidobanner på den tiden). Tog däremot bort allt samarbete från Google och nu kör jag med en annan samarbetspartner 🙂
   Tycker då du ska göra det. Är ju sparad krona alternativt att du kan använda inkomsten till att köpa ditt material som du tänkt.
   Lycka till!

Kommentera