Bloggen fyller halvåret

Tyvärr måste jag erkänna det, men jag har missat bloggens egna halvårsdag. Det inträffade för 6 dagar sedan, d.v.s. den 13 april. Det var nämligen den 13:e oktober för 6 månader sedan som jag skrev mitt allra första inlägg. Inlägget kan du se här.

Mycket har hänt sedan dess. För att bara nämna några av dessa:

 • Portföljen har stigit från 100.000 kr → drygt 200.000 kr
 • Jag har sålt alla min fonder och kör numer 100% aktier
 • Har börjat investera i fastigheter hos Tessin
 • Min första inkomst för bloggen har trillat in
 • Bloggen har gått från 1000 läsare i månaden till 20.000 läsare per månad
 • Jag har bytt fokus och börjat investera mer i utdelningsaktier

En hel del av det jag skrev i mitt pilot-inlägg stämmer än idag. Bland annat är syftet med bloggen fortfarande att inspirera andra till ett bättre sparande och att vi ska kunna lära mer från varandra. Frågan vad jag ska göra när jag uppnår 1 miljon är fortfarande en gåta. Just nu är siktet fullt inställt på det stora målet, allt annat får vara ovist.

Jag har under tiden fått möjlighet att knyta kontakt med många andra bloggare. Många av dem hittar ni i min lista här till höger.

Den största förändringen är nog däremot min rädsla till investeringar. Idag kan jag vara livrädd om jag ska köpa en bil för 10.000. Att däremot investera 10.000 kr (vilket jag oftast gör varje månad) i bolag jag tror på räds mig inte alls. Sparande och investeringar har blivit en stor del av mitt liv helt enkelt.

Nu på senare tid har jag dessutom fått en känsla av den riktiga ränta-på-ränta effekten. Utdelningarna har börjat trilla in på allvar och självklart väljer jag att återinvestera dessa.

Till sist vill jag tacka alla mina läsare. Utan er hade det inte blivit dessa 6 månader och självklart önskar jag att vi tillsammans kan fortsätta resan mot ett rikare liv.

Har lovat både mig själv och sambon att dra ner på drickandet. Så det blir inge fest-öl ikväll till bloggens ära. Får spara det till ett annat tillfälle helt enkelt.

Stort grattis till Kronan Till Miljonen 🙂

 

8 thoughts on “Bloggen fyller halvåret

 1. Grattis till 6-månadersdagen! Tycker bloggen är läsvärd och intressant, det är alltid kul att följas åt på vägen mot rikedom och frihet! Kul att du har sett ljuset och börjat titta mer på utdelningsaktier 🙂

  1. Tack så mycket Snålgrisen! Brukar läsa din blogg ibland jag också och kan säga att den också erbjuder läsvärdhet 🙂
   Kör på så hörs vi!

 2. Grattis till 6 månader 🙂 Bloggen har verkligen gått framåt och det är roligt att följa dig. Den dagen du når 1 miljon kommer det kännas underbart. Det är verkligen en milstolpe i sparandet. För egen del känns sparandet mer och mer som en hobby. När ekonomin blir bättre blir bekymmer i livet lättare. Man blir inte lika orolig att förlora jobbet, känner sig friare och oroar sig mindre i allmänhet. Under resans gång lär man sig trix för att bli duktigare både med investeringar och sparande i vardagen. Fortsatt lycka till både med bloggen och sparandet.

  Med vänlig hälsning Slimis

  1. Tack så mycket för den fina kommentaren. Tycker också att det känns som en hobby. Lägger mer än gärna in det som blir över efter mitt “slösande” för att hålla på med det här som jag tycker är så roligt.
   Du är en enorm inspiration för mig och jag ser till att läsa din blogg lite nu och så också 🙂
   Ja, sedan är det väl så att ju mer man lär sig desto mer får man veta vad man inte kan också.
   Ha det fint!
   //KTM

Kommentera